Leonardo da Vinci arriba al mNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Leonardo da Vinci arriba al mNACTEC

El museu inaugura l’exposició “Leonardo da Vinci: el geni i els invents” 25.01.2017
Després de visitar ciutats com Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi o Dubai, la mostra "Leonardo da Vinci: el geni i els invents" arriba al mNACTEC. Un total de 40 màquines i enginys ideats per aquest geni universal construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels seus còdexs.
 
Alguns dels enginys són a mida real i d’altres a escala, però tots s’han construït amb els materials utilitzats a l’època i seguint els dissenys de da Vinci. Aquestes obres van ser dissenyades entre 1482 i 1510.
 
Com a novetat, l’exposició presenta 9 hologrames on es poden observar les obres més interessants de Leonardo, les màquines en moviment o la tècnica utilitzada per pintar els seus quadres. També pots utilitzar un interactiu 3D per veure els aparells en funcionament i visitar virtualment la mostra. 
 
La finalitat de l’exposició, que es pot visitar per primera vegada a Catalunya i Espanya, és donar a conèixer la figura de Leonardo da Vinci no només com a pintor i escultor, sinó com a home del Renaixement, amb una visió panoràmica i dinàmica del món. I amb un saber transversal que reunia totes les disciplines de l’època.
 
Amb la voluntat d’ampliar l’abast de la mostra, el mNACTEC ha programat diverses activitats paral·leles en l’àmbit educatiu, l’àmbit familiar i l’àmbit de la divulgació. Consulta-les totes.