Les exposicions “Re-descobrint Centcelles” i “3 Mosaics, 3 Museus” reben el Premi Musa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Exposició "Re-descobrint Centcelles" (MNAT) / Exposició "3 Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc" (MAC-Girona)

Les exposicions “Re-descobrint Centcelles” i “3 Mosaics, 3 Museus” reben el Premi Musa

Les mostres es poden visitar al MNAT i al MAC-Girona 08.09.2016
Les exposicions temporals “Re-descobrint Centcelles”, del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, i “3 Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc”, del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, han rebut el Premi Musa a la millor exposició sobre el món antic, concedit per la Revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del món antic a Catalunya, en la XXIV edició dels seus premis.
 
L'exposició “Re-descobrint Centcelles”, que es pot veure al MNAT fins el 8 de gener de 2017, mostra una nova mirada a aquest singular monument declarat Patrimoni Mundial, que des de sempre ha atret arqueòlegs i estudiosos del món romà, de la història i  de l’art. Proposa un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia, així com una reflexió sobre l’enorme potencial social que en el terreny de la sensibilitat i del coneixement permet desplegar el conjunt de Centcelles.
 
La mostra “3 Mosaics, 3 Museus. 140 anys dels mosaics romans de Bell-lloc” es pot visitar fins el proper 11 de setembre al monestir de Sant Pere de Galligants, seu del MAC-Girona. L’exposició vol posar en relleu un conjunt de mosaics figurats d’època romana localitzats a finals del s. XIX i la primera meitat del XX a la masia de can Pau Birol de Girona. El visitant pot conèixer la troballa i la història de la seva extracció fins al moment actual, així com les diferents interpretacions i propostes de la seva ubicació dins la vil·la romana, i el simbolisme de les diferents escenes que hi apareixen.
 
El lliurament dels premis es realitzarà durant el proper curs acadèmic.