L'exposició 'Se'n parlave... i n'hi havie' revela que les primeres bruixes d'Europa eren del Pirineu | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

13.03.2018

L'exposició 'Se'n parlave... i n'hi havie' revela que les primeres bruixes d'Europa eren del Pirineu

La mostra itinerant es pot visitar fins al 7 de maig a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu
La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i l’Aran ha presentat avui a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu d’Esterri d’Àneu l’exposició “Se’n parlave i n’hi havie”, una mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria a les Terres de Ponent i al Pirineu. La mostra il·lustra els resultats de la recerca sobre la bruixeria que s’ha dut a terme entre el 2015 i el 2017.
 
D’entre les principals conclusions de la investigació i, que l’exposició il·lustra, se n’extreu que alguns dels primers judicis europeus sobre bruixeria van ser al Pirineu, concretament a les Valls d’Àneu i que les dones acusades de bruixeria a Catalunya eren assenyalades i perseguides pels seus veïns i no per la Inquisició, al contrari del que es pensava fins ara.
 
Durant els anys 2018 i 2019, l’exposició “Se’n parlave i n’hi havie” recorrerà els museus de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. Fins al 7 de maig hi serà a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu. De l’11 de maig al 24 de juny serà al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, d’allí anirà al Museu de la Conca Dellà, on hi serà del 5 de juliol al 12 d’agost. Arribarà al Museu de Cervera el 20 d’agost, on s’exposarà fins al 22 d’octubre i acabarà l’any al Museu de la Noguera, on es podrà visitar del 8 de novembre al febrer de 2019 i continuarà a la resta de museus de la Xarxa.