Localitzat un tresoret de 200 denaris romans de plata a Empúries | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Localitzat un tresoret de 200 denaris romans de plata a Empúries

La troballa s’ha fet en el marc del 70è Curs d’Arqueologia 22.07.2016
Les excavacions dutes a terme durant la 70ª edició del Curs d’Arqueologia d’Empúries han aportat resultats molts importants per conèixer les fases inicials de l’establiment romà de la ciutat. La troballa més significativa ha estat un tresoret de 200 denaris romans de plata del segle I aC, continguts dins d’un vas ceràmic en forma d’àmfora amagat dins d’un petit clot a terra, i en bon estat de conservació. És el conjunt de monedes més nombrós que s’ha localitzat fins el moment a la ciutat romana d’Empúries.
 
A més, s’han recuperat les restes d’una vintena d’àmfores de vi, majoritàriament de procedència itàlica, així com una llosa o simpulum de bronze que servia per extreure’n el vi. Les excavacions s’han dut a terme en diferents espais pertanyents a una casa o domus d’època romana baixrepublicana, que havia ocupat el sector meridional de l’anomenada Insula 30 en el segle I aC.
 
El Curs Internacional d’Arqueologia d’Empúries, que enguany celebra la seva 70ª edició, és el curs d’arqueologia amb més tradició i prestigi dels que s’organitzen en l’estat espanyol. Ha comptat amb la participació d’una trentena d’estudiants procedents de diverses universitats de Catalunya, Espanya, França, Portugal i Itàlia.