Més de 250 activitats especials per celebrar el Dia i la Nit dels Museus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Més de 250 activitats especials per celebrar el Dia i la Nit dels Museus

La programació d’activitats es pot consultar al web patrimoni.gencat.cat/DIM2018 16.05.2018
El divendres 18 de maig, els museus d’arreu de Catalunya celebren el Dia Internacional dels Museus (DIM), un esdeveniment organitzat anualment des del 1977 pel Consell Internacional de Museus (ICOM). És una festa en què els museus són els veritables protagonistes obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats.
 
A més, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, a Europa se celebra la Nit dels Museus el dissabte 19 de maig. Una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què els museus obren les seves portes fins a la matinada i també ofereixen activitats d’oci i cultura.

Per celebrar aquesta festa, el 18 i 19 maig, els museus del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre proposen descobrir els secrets de les cases modernistes, tastar la gastronomia de la Conca de Barberà o gaudir d'espectacles musicals. A les comarques gironines, es pot conèixer Empúries a partir dels jocs que ens han deixat els nostres avantpassats, descobrir com els pescadors anaven a tenyir les xarxes de cotó amb una tècnica mil·lenària o gaudir d’una experiència única de microteatre.
 
Als museus de les Terres de Lleida i Aran es pot descobrir com era el cel dels romans amb un planetari, amb vins d'àmfores i tapes d'inspiració romana, passar una nit màgica amb un espectacle de música o aprendre cal·ligrafia medieval. A les comarques de Barcelona es pot gaudir d’un sopar a través de la Mediterrània, intentar escapar d'un room escape o gaudir d’un vermut a la romana.
 
Pots consultar la programació completa en l’agenda en línia del DIM 2018 a patrimoni.gencat.cat/dim2018