tancar

El 2018 celebrem l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per descobrir la riquesa i diversitat del nostre patrimoni. Monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius. Tot un món per descobrir!

+info

Escapades


Imatges de la ruta Joan Miró a Mont-roig (Autor: Joan Capdevila)

Mont-roig als ulls de Miró

Coneix els indrets mironians en aquest municipi Tarragona
Miró va anar a Mont-roig l’any 1911, quan tenia 18 anys, per recuperar-se d’una malaltia, i se’n va enamorar. Va passar llargues temporades al Mas familiar, el Mas Miró. Al cap d’uns anys, passava els hiverns a París i els estius a Mont-roig. Però va ser aquest municipi del Camp de Tarragona que va captivar l’artista: “Tota la meva obra està concebuda a Mont-roig”, va dir... T’animes a recórrer els indrets mironians que tant el van inspirar? 

CENTRE MIRÓ
 
El Centre Miró, ubicat a l’Església Vella del poble, és un espai d’interpretació sobre Joan Miró i la seva obra en relació amb Mont-roig. Hi podràs veure reproduccions facsímils dels quadres de Miró de Mont-roig i que actualment es troben per museus d’arreu del món.
 
MAS MIRÓ
 
En aquesta casa, situada als afores de Mont-roig i catalogada com a Bé cultural d’Interès Nacional, l’artista hi va passar llargues temporades durant 65 anys. Va ser en aquest mas on va decidir dedicar-se exclusivament a la pintura i on va pintar les primeres obres que el van convertir en un dels pintors més rellevants del segle XX. Des del camí d’entrada veuràs en primer terme el taller del pintor. Actualment s’estan duent a terme les obres de rehabilitació per obrir el mas a la visita.
 
ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE LA ROCA
 
Visita també l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, situada sobre un espectacular cim de roca vermella – i que dona nom al poble-. El santuari està parcialment excavat a la roca. Tindràs unes vistes espectaculars des del mirador natural al qual hi podràs accedir a través d’un camí que surt de l’aparcament a través d’una escala.
 
PAISATGES PINTATS
 
Mont-roig va inspirar a Miró per pintar algunes de les seves obres més reconegudes mundialment. Podràs veure alguna d’aquestes escenes com “La Masia”, el famós quadre que va comprar Hemingway i en el que Miró hi va pintar la casa dels masovers del Mas Miró. Seguint aquest itinerari podràs conèixer 9 indrets mironians als voltants de Mont-roig.
 

Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural