Noves propostes culturals i turístiques per conèixer el passat iber de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Noves propostes culturals i turístiques per conèixer el passat iber de Catalunya

Un total de 17 experiències de turisme cultural i una nova col·lecció de guies 28.09.2016
El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han creat 17 paquets turístics per apropar, d’una manera lúdica i cultural, el patrimoni arqueològic a la ciutadania: arqueologia i literatura, gastronomia, natura, esport... Són escapades d’un a tres dies i n’hi ha per a tots els públics.
 
Destaquen experiències com la descoberta dels jaciments ibèrics de la comarca d’Osona des d’un globus aerostàtic; la ruta pels jaciments de Gandesa, Tivissa i Vinebre, on es pot entendre i gaudir del riu Ebre des d’una altra perspectiva, o el paquet cultural i gastronòmic a les Garrigues.
 
També hi ha propostes que combinen les visites culturals amb l’esport, com són les travesses a peu per conèixer els jaciments laietans de Cerdanyola del Vallès i Santa Coloma de Gramenet; el camí de ronda des de Torroella de Montgrí fins a Palamós, a la Costa Brava; la ruta en bicicleta per la costa penedesenca, amb les visites a La Ciutadella de Calafell i el jaciment de Darró, o l’esquí i les raquetes per descobrir els ibers que habitaren La Cerdanya.
 
Les trobaràs totes a Escapades.
 
Nova col·lecció de guies

A més, s’ha creat la col·lecció de guies dels pobles ibers. Escrites per reconeguts periodistes i escriptors del sector cultural, donaran una visió nova i rigorosa del nostre passat. Els lacetans seran presentats per Daniel Romaní; els ilergets, per Anna Sàez; els indigets, per Jacinto Anton; els laietans, per José Ángel Montañés; els ilercavons, per Carles Cols; els cessetans, per Ignacio Orovio i els ausetans, per Julià Guillamon.
 
La col·lecció, que es publicarà al llarg del 2017, oferirà una imatge fresca, visual i pràctica. A través de la lectura de les guies, el visitant tota la informació actualitzada, amb les darreres descobertes arqueològiques i informació complementaria per a millorar l’experiència de visita als jaciments ibèrics.