Prop d'un centenar d'activitats per viure el patrimoni durant l'estiu | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Prop d'un centenar d'activitats per viure el patrimoni durant l'estiu

Propostes per a tots els públics en escenaris únics i plens d'història 27.06.2017
Com cada estiu, els museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya s’omplen d’activitats adreçades a tots els públics. Cicles de música, espectacles de dansa, jornades gastronòmiques, recreacions històriques, activitats familiars... en escenaris únics i plens d'història.
  
Entre les propostes musicals, destaca l’aposta de la Fundació Música Solidària per recuperar el Festival de Música de Santes Creus, que es va celebrar durant molts anys en aquest monument i era un referent del territori, així com els 25 anys de la Shubertíada a Vilabertran amb una programació molt especial.
 
Amb l’objectiu de promoure el diàleg entre el patrimoni cultural amb les diverses arts, s’han consolidat iniciatives com el Mercat de Santa Teca a Escornalbou; la celebració del Festival Eufònic d’Arts Visuals i Sonores de les Terres de l’Ebre al Castell de Miravet; o l'espectacle 'Olèrdola, la ciutat perduda' al conjunt monumental d'Olèrdola. 
 
Altres propostes que destaquen enguany són el cicle Divendres DiVins, organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura al Camp de Tarragona i que dona el tret de sortida, el 30 de juny, a la Cartoixa d’Escaladei i seguirà a Santes Creus, Escornalbou i al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT).
 
Pel que fa al públic familiar, destaca l’activitat educativa de 'Mr. Stone', que s’ha anat implementant durant el 2016 en monuments com Santes Creus, Castell de Miravet i Sant Pere de Rodes, i el nou circuit de visites sobre contes i llegendes, que enguany es posa en marxa en els monuments de les terres de Tarragona amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni medieval català.
 
També destaca la programació infantil del MNAT, amb una clara vocació educativa, i la segona edició de Gastrokids&Familiria a Empúries, una jornada lúdica i cultural que vol apropar el jaciment a les famílies.
 
Consulta l’agenda a patrimoni.gencat.cat/estiu2017