Qualitat i diversitat musical en la segona edició del cicle de concerts ‘Sons a la Col·legiata’ del Castell de Cardona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Qualitat i diversitat musical en la segona edició del cicle de concerts ‘Sons a la Col·legiata’ del Castell de Cardona

Comptarà amb un programa de cinc actuacions del 9 de juliol al 23 d’agost 22.06.2017
Aquest agost, arriba la segona edició del cicle de concerts ‘Sons a la Col·legiata’ que se celebra al Castell de Cardona. Un cicle d'estiu que vol posar a l’abast del públic un programa musical divers, atractiu i de qualitat i contribuir a projectar el patrimoni arquitectònic i cultural a l’entorn del castell i la vila de Cardona.
 
El cicle de concerts, que tindrà lloc del 9 de juliol al 23 d’agost, està dirigit per Josep Maria Sauret i consta de cinc concerts de qualitat i diversitat musical.
 
El tret de sortida del cicle de música ‘Sons de la Col·legiata’ el donarà el 9 de juliol l’Orfeó Català amb l’espectacle commemoratiu dels 125 anys en el que interpretaran obres de J. Vila i Casañas, Ll. Millet, P. Casals, Mozart i Toldrà. El diumenge 23 de juliol, omplirà la Col·legiata d’energia i bona música els Barcelona Gospel Messengers, guanyadors del Premi Enderrock al millor disc de jazz 2016, en una demostració del bon moment que viu aquest gènere a Catalunya, amb desenes de cors repartits per tota la geografia.

Diumenge 13 d’agost serà el torn de l’Orquestra de Cambra de Granollers que oferirà un concert extraordinari amb motiu de la celebració del seu 25è aniversari. Dijous 17 d’agost, la Col·legiata torna a acollir un dels concerts que l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) programa anualment a la Catalunya Central. L’únic festival pedagògic del país i una gran oportunitat per als joves estudiants d’arreu del món d’oferir el seu talent al públic.
 
Clou el cicle de música ‘Sons a la Col·legiata’ Bruno Oro Quartet amb un concert homenatge a Frank Sinatra. L’actor i cantant posarà veu a un repertori dels estàndards de jazz més coneguts, reinventats sota el seu estil personal i amb nous arranjaments de Vicenç Martín.
 
Amb aquest cicle de concerts, el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Cardona volen contribuir a dinamitzar l’oferta cultural de la Catalunya Central, i donar a conèixer un dels grans monuments del país, considerat l’obra mestra de l’arquitectura catalana del segle XI i un referent internacional del primer romànic: la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona.