“Ramon Casas, la modernitat anhelada”, la gran exposició de l’Any Ramon Casas | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

“Ramon Casas, la modernitat anhelada”, la gran exposició de l’Any Ramon Casas

Es podrà veure al Museu de Maricel de Sitges fins el 19 de febrer 15.11.2016
El Museu de Maricel de Sitges ha inaugurat l'exposició central de l’any Ramon Casas, “Ramon Casas, la modernitat anhelada” per commemorar els 150 anys del naixement de l'artista. La mostra està organitzada per Museus de Sitges, l’Obra Social “la Caixa” i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges.
 
Formada per una selecció de 178 obres –entre les quals hi ha realitzacions del pintor en diversos suports com la pintura, el dibuix i el cartell- inclou també quadres d'altres artistes -com Pablo Picasso, Toulouse- Lautrec, Carolus-Duran, John Singer Sargent, Santiago Rusiñol, Joaquin Sorolla o Joaquim Torres-Garcia- per fer un joc de miralls entre Casas i altres autors contemporanis. L'exposició mostra també un conjunt de fotografies que ajuden a emmarcar l'obra de Casas dins el context social i cultural en què va viure. 
 
Les obres procedeixen de museus com l’Orsay i el Picasso de París, la Galeria degli Uffizi de Florència, el Prado i el Thyssen de Madrid, el de Bellas Artes de Bilbao, el de Bellas Artes de Còrdova, o el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Picasso de Barcelona, entre d’altres, a més de col·leccions privades.
 
“Ramon Casas, la modernitat anhelada” es podrà visitar a Sitges fins el 19 de febrer. Després, es podrà veure a Caixa Forum Madrid (del 7 de març s l'11 de juny de 2017) i a CaixaForum Palma (del 5 de juliol al 22 d'octubre de 2017).