Ramon Llull entra a les aules amb ‘Enllulla’t’ | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Ramon Llull entra a les aules amb ‘Enllulla’t’

A partir d’un web interactiu es treballen diferents àmbits sobre el filòsof.

Ramon Llull entra a les aules amb ‘Enllulla’t’

Material didàctic lliure i gratuït pensat per a alumnes de Secundària 25.02.2016

Coincidint amb el setè centenari de la mort de Ramon Llull, un dels filòsofs i pensadors més importants de la Catalunya medieval, es posa en marxa el programa educatiu Enllulla’t. Dirigit a alumnes de 3r d’ESO, l’objectiu de la proposta és que els alumnes es familiaritzin amb la vida i l’obra del pensador i en coneguin la importància literària i històrica.

La iniciativa posa en mans dels mestres un material didàctic accessible de forma lliure i gratuïta a través d’un web, que promou el treball per competències i proposa un d’un seguit d’activitats complementàries, com un concurs literari o una galeria de murals digitals creatius sobre la figura de Ramon Llull.

A partir d’un web interactiu es treballen diferents àmbits: Matemàtiques (El Lògic), Llengua Catalana i Literatura (L’escriptor i L’Autodidacta), Ciències Socials: Geografia i Història (El Viatger), Ciències de la Naturalesa: Biologia i Geologia (L’Ordenador) i Física i Química (L’Investigador), Educació Visual i Plàstica (L’Inspirador), Cultura i valors ètics (El Crític) i Religió (El Dialogant).

El Departament d’Ensenyament ha vinculat el projecte, que impulsen La Fundació Catalunya-La Pedrera i la Fundació Carulla, a la seva xarxa XTEC.