Rememorem els antics pelegrinatges medievals en la VI Pujada a Sant Pere de Rodes | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Rememorem els antics pelegrinatges medievals en la VI Pujada a Sant Pere de Rodes

La jornada se celebra aquest diumenge 6 de maig 04.05.2018
Un any més se celebra la Pujada a Sant Pere de Rodes, una jornada festiva que té per objectiu rememorar els antics pelegrinatges que es feien al monestir, així com les celebracions dels Anys Sants que el van convertir en un centre espiritual de primer ordre en època medieval.
 
La jornada, que se celebra aquest diumenge 6 demaig, arrenca amb una pujada a peu fins al monestir des de tots els pobles del Cap de Creus. Els caminants vinguts del Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Llançà i la Vall de Santa Creu es trobaran a l’antic poblat de Santa Creu de Rodes on es farà la benvinguda amb esmorzar pels inscrits, visites guiades gratuïtes i música popular amb el grup Meandre.
 
A les 12.40 hores es farà una cercavila fins al monestir on actuaran els Vailets de l’Empordà i la colla castellera de Castelló d’Empúries. Acabats els castells, hi haurà un dinar popular i al llarg de tota la jornada hi hauran portes obertes al Conjunt Monumental.
 
El dia es clourà amb una visita guiada a Sant Pere de Rodes i al castell de Sant Salvador de Verdera i es disposarà d’un servei d’autobusos per al retorn dels caminants als seus pobles d’origen.
 
Per a participar en la VI Pujada cal fer la inscripció a la pàgina web de Via Pirena on hi ha tota la informació detallada de l’activitat.