Sant Miquel de Cruïlles obre les portes després de la restauració de ‘Romànic Obert’ | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Sant Miquel de Cruïlles obre les portes després de la restauració de ‘Romànic Obert’

El monestir de Sant Miquel de Cruïlles obre les portes després de la seva restauració - Núria CC

Sant Miquel de Cruïlles obre les portes després de la restauració de ‘Romànic Obert’

Es recupera així un monument singular i de gran valor patrimonial que data del segle XI 22.02.2016

El monestir de Sant Miquel de Cruïlles, del segle XI, és una petita joia del romànic català que acaba d’‘estrenar’ restauració. En concret, s’ha realitzat una intervenció global al campanar vell i nou, i actuacions més puntuals a l’interior i exterior del temple (estabilització d’estructures, recuperació d’obertures romàniques, restitució de carreuats, museïtzació de tombes, dotació d’instal·lació elèctrica, d’enllumenat i xarxa de senyals, entre altres).

Les reformes s’emmarquen en el programa 'Romànic Obert' del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Obra Social “la Caixa”, dedicat a posar en valor i adequar monuments catalans de notable interès arquitectònic i artístic.

Es recupera així un monument singular i de gran valor patrimonial que permetrà ampliar l’oferta de turisme cultural a la zona. Aquest antic recinte benedictí, afavorit per la comtessa Ermessenda de Barcelona, torna a obrir les portes al públic lluint bona part del seu antic esplendor.