Segueix les petjades dels ibers amb les noves ‘Històries ibèriques’ | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Segueix les petjades dels ibers amb les noves ‘Històries ibèriques’

Una col·lecció de set guies imprescindible per a conèixer els 23 jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers 02.02.2018
Apropar-nos al passat de fa més de 2.300 anys serà ara més amè i engrescador amb la nova col·lecció de guies ‘Històries ibèriques’, que ens apropen als 23 jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers. Viurem lluites entre cartaginesos i romans, visitarem ciutats i muralles inexpugnables... En definitiva, escenaris reals de la nostra història.
 
En conjunt són set guies redactades per reconeguts periodistes i escriptors del sector cultural que donen una visió nova i alhora rigorosa del nostre passat. El llibre sobre els Ceretans i els Lacetans està signat pel periodista del Diari ARA Daniel Romaní; la guia dels Cessetans ha estat redactada pel responsable de cultura de La Vanguardia Ignacio Orovio; els Ausetans venen de la mà de l’escriptor i crític literari Julià Guillamon; els Ilergets han estat redactats per la periodista del diari Segre Anna Sàez; els Ilercavons està signada pel periodista del Periódico de Catalunya Carles Cols; els Indigets, redactada pel periodista Jacinto Antón; i, per últim, els Laietans estan narrats pel periodista d’El País José Ángel Montañés.
 
La col·lecció 'Històries Ibèriques' és un projecte de dinamització del patrimoni que s’emmarca en les accions sobre el territori que impulsa el Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.