S’inaugura la 34 edició del cicle Tribuna d’Arqueologia | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

S’inaugura la 34 edició del cicle Tribuna d’Arqueologia

18 xerrades per donar a conèixer les novetats de les principals intervencions arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya i a l’exterior 02.11.2016
Aquesta tarda s’inaugura la nova edició de Tribuna d’Arqueologia 2016-2017, el cicle de conferències que organitza anualment el Departament de Cultura per donar a conèixer les novetats arqueològiques i paleontològiques de les intervencions fetes a Catalunya i a l’exterior.
 
El cicle celebra enguany la seva 34 edició consolidant-se com una plataforma de referència en el món acadèmic i cultural. Durant tots aquets anys ha recollit la realitat arqueològica i paleontològica des de les seves múltiples vessants: la recerca, els canvis en el marc legal, l'adequació dels jaciments per a la visita, entre d’altres.
 
Com cada any, el programa vol mostrar el més rellevant de l’arqueologia en totes les seves àrees d’acció: intervencions arqueològiques, actuacions de rehabilitació i restauració de jaciments i elements arquitectònics, projectes de recerca i de gestió del patrimoni arqueològic.
 
18 conferències durant tot l’any
 
El cicle compta amb un total de 18 conferències que abastaran diversos períodes, des de la prehistòria fins a l’època medieval. Algunes de les xerrades estaran dedicades a presentar els resultats de les intervencions arqueològiques d’especial rellevància realitzades en jaciments catalans.
 
La xerrada d’avui, ‘El poblament prehistòric als Aspres de Noguera: perspectives de futur després de quinze anys de treballs arqueològics al Prepirineu de Lleida’, anirà a càrrec de Jorge Martínez, Miquel Roy i Rafael Mora.
 
Totes les sessions tindran lloc a les 19 hores a la sala d’actes de Palau Marc, seu del Departament de Cultura (Rambla de Santa Mònica, 8. Barcelona) i s’emetran en directe per vídeostreaming al blog de Tribuna d’Arqueologia. Els ponents atendran comentaris o preguntes realitzades al post del blog de la Tribuna i a Twitter a través de l’etiqueta #tribuna2016.
 
Descarrega el programa.
 
Informació pràctica sobre l’acte d’avui.