S'obre al públic la rehabilitació i museïtzació de l'estoa i l'àgora de la ciutat grega d'Empúries | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Vista frontal de l'estoa / Vista de nit amb la nova il·luminació / Audiovisual de benvinguda

S'obre al públic la rehabilitació i museïtzació de l'estoa i l'àgora de la ciutat grega d'Empúries

L’estoa i l’àgora d’Empúries són les úniques que es conserven a la península ibèrica 10.06.2016
Empúries és un dels conjunts arqueològics més singulars i rellevants del país per la seva significació històrica i el seu valor simbòlic, per l’estat de conservació de les seves restes i per una llarga tradició de recerca i de protecció patrimonial. Cada any, el museu i el jaciment atrauen prop de 150.000 visitants.
 
Per tal de fer més comprensible el jaciment a les persones que el visiten, avui s’obre al públic la rehabilitació i museïtzació de dos dels grans espais d’època antiga: l’estoa i l’àgora. Els dos projectes formen part del programa Patrimoni en acció, impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”.
 
La intervenció ha comptat amb un equip multidisciplinari format per arqueòlegs, restauradors, arquitectes i altres tècnics. El resultat és una intervenció respectuosa amb les restes arqueològiques que es posa al servei d’aquest espai emblemàtic per tal de fer molt més comprensible la seva funcionalitat i el seu gran valor patrimonial i històric.
 
S’ha completat també la primera fase de rehabilitació del criptopòrtic i peristil de la Casa dels Mosaics, que culminarà a tardor amb la incorporació del recursos audiovisuals i museogràfics a l’interior del criptopòrtic.
 
Per altra banda, el passat mes de març es va posar en funcionament l’audiovisual de benvinguda al jaciment, disponible en cinc idiomes, amb l’objectiu de situar el visitant en el context geogràfic i històric, realçar la singularitat i la importància del conjunt arqueològic i millorar la satisfacció de la visita.