Tarragona celebra el XVIè aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Tarragona celebra el XVIè aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat

El MNAT se suma a la celebració amb una programació especial pel cap de setmana 28.11.2016
Amb el lema “Un passat ple de futur”, del 30 de novembre al 4 de desembre, Tarragona commemora el XVIè aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial de la Humanitat. Una fita que la ciutat celebra amb una programació plena d’activitats amb la voluntat d’implicar la ciutadania en aquesta commemoració, que fixa el 30 de novembre com a Dia del Patrimoni Mundial a Tarragona. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) se suma a la celebració amb una programació especial durant tot el cap de setmana del 3 i 4 de desembre adreçada a tots els públics:
 
Dissabte 3 de desembre
  • - 22:00 h (Museu Arqueològic de Tarragona): visita nocturna a l’exposició “Re-descobrint Centcelles”
Diumenge 4 de desembre
  • - De 10 a 14 h (Tots els centres dependents del MNAT): jornada de portes obertes al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (plaça del Rei, 5. Tarragona), al Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona (Av. de Ramón y Cajal, Tarragona), a la Vil·la romana dels Munts (Passeig del Fortí, s/n. Altafulla) i a la Vil·la romana de Centcelles (Afores, s/n. 43120 Constantí). 
  • - De 10h a 14: jornada de portes obertes a l’exposició del MNAT “Re-descobrint Centcelles”.
  • - 11:00h (Vil·la romana dels Munts): Caius Valerius Avitus i la seva esposa Faustina faran d’amfitrions a casa seva on es podrà conèixer de primera mà, d’una manera distesa, divertida i participativa, com era la vida a una vil·la de l’entorn de Tàrraco.
  • - 11’00 h (Vil·la romana de Centcelles): amb el taller de Terenci Càndid coneixereu i experimentareu com construïen els murs i quins elements constructius utilitzaven, com eren les teulades, com es feien els arcs i les voltes i com es decoraven els edificis amb pintures i mosaics.

Consulta tota la programació de les activitats del MNAT i el programa sencer de les jornades.