Torna la Festa del Modernisme a la Colònia Güell | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


 Irene López (Festa del Modernisme)

Torna la Festa del Modernisme a la Colònia Güell

L’edició d’enguany gira al voltant del 125è aniversari de la finalització de la construcció del Teatre Fontova 05.10.2017
La Colònia Güell acollirà el 20, 21 i 22 d’octubre la 17a Festa del Modernisme, unes jornades que recreen determinats elements de la vida de la Colònia Güell de cent anys enrere amb teatralitzacions al carrer i altres activitats culturals, totes elles en un context festiu i en un marc arquitectònic incomparable.

Totes les edicions tenen un fil argumental que varia cada any i que tenyeix la Festa amb una pinzellada temàtica. L’edició d’enguany gira al voltant del 125è aniversari de la finalització de la construcció del Teatre Fontova i la cessió dels terrenys per part del Sr. Eusebi Güell per construir l’Església.

La Festa del Modernisme de la Colònia Güell va estar guardonada amb el premi Josep Maria Jujol de preservació del patrimoni, en els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat del 2008. 

A la Colònia Güell s’hi troba també la Cripta Gaudí, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005, que és considerada com el laboratori de proves d’Antoni Gaudí on va aprendre totes les solucions arquitectòniques que després va aplicar a la Sagrada Família.