Tornen les activitats infantils i familiars als museus de la Generalitat de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat1. © MHC (Pepo Segura)
2. © Jordi Play
3. © Job Vermeulen

Tornen les activitats infantils i familiars als museus de la Generalitat de Catalunya

Gaudim dels museus en familia 10.03.2021
A partir d’aquest mes de març, les famílies poden tornar a gaudir de les apassionants històries i tresors que s’amaguen als museus catalans.

Totes les activitats es duen a terme seguint mesures de seguretat sanitària, amb aforaments reduïts, distància, mans i mascareta. Els museus són espais segurs i saludables. Gaudim-los en família!

  • MUSEU NACIONAL DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE CATALUNYA
El Museu torna a partir del cap de setmana del 13 de març perquè gaudim de la ciència en família amb el taller Les abelles són robots? adreçat als infants d'entre 3 i 5 anys.

Diumenge 14 de març es reprèn el cicle “Ciència en família” amb Una passejada pel Museu. Dissabte 20 de març tindrà lloc la visita guiada a l’exposició Tot és química i el diumenge 21 de març, un taller sobre tecnologia. Per complementar, no us perdeu una visita a l’exposició temporal Una MIRada a l’espai que presenta la història de l’estació orbital Mir durant els seus 15 anys de vida, en un context de cursa en la descoberta de l’espai durant la Guerra Freda.

  • MUSEU D'ARQUEOLOGIA DE CATALUNYA
El Museu d’Arqueologia de Catalunya reprèn els caps de setmana en família. A partir del 13 de març, tots els dissabtes de març i abril ens proposa una passejada pel Montjuïc més desconegut.

A partir del 14 de març, les més petites i els més petits de casa podran convertir-se en arqueòlogues i arqueòlegs. Ho faran fent d’exploradors de la prehistòria durant els diumenges del mes de març i fent d’exploradores dels ibers durant els diumenges del mes d’abril. També tornen les visites romanes a Empúries, que us faran descobrir d'una forma diferent els costums i la vida quotidiana de les societats grega i romana.

  • MUSEU NACIONAL ARQUEOLÒGIC DE TARRAGONA
A partir del 14 de març, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona es reactiva amb els itineraris dels diumenges, unes passejades per descobrir en família el Patrimoni Mundial de Tàrraco.

El primer diumenge de mes coneixerem l’essència de Tàrraco i el seu teatre amb un itinerari que va des del Tinglado 4 fins al teatre romà. El segon diumenge de mes, descobrirem una de les vil·les més importants d’Hispània, ricament decorada que mostra com era la vida de les elits de Tàrraco

El tercer diumenge està dedicat a la Vida i mort a Tàrraco. L’itinerari té lloc en un dels barris fora muralles de la ciutat, on trobem un dels conjunts funeraris més importants de l’Imperi romà, la Necròpolis Paleocristiana i el conjunt arqueològic Parc Central. Finalment, el quart diumenge de mes ens traslladem a Constantí on descobrirem l’enigma de Centcelles i coneixerem aquest extraordinari conjunt monumental i el seu entorn.

  • MUSEU D'ART DE GIRONA
El Museu d’Art de Girona proposa un joc de pistes familiar. Una de les princeses del museu ha sortit del seu quadre per buscar un tresor perdut. Ens demanarà que l’ajudem a través d’un plànol molt antic i un joc de pistes per les sales. L’ajudareu a trobar un tresor fascinant?

  • MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA
Durant aquesta primavera el Museu organitza visites dinamitzades per a famílies amb nens i nenes a partir de 6 anys. Una manera d’apropar-nos a la història d’una manera divertida i diferent.

Podreu endinsar-vos en una domus romana amb la visita Si hagués nascut a Tarraco...; viatjar Un dia a l’època medieval  per convertir-vos en unes hores en cavallers, pagesos i senyors feudals; posar-vos a la pell d’unes famílies obreres i dels amos d’una fàbrica i descobrir com era el dia a dia en una fàbrica tèxtil amb la visita Entramats industrials. A partir dels 3 anys, posem ordre a la història amb una historiadora despistada que viu al Museu i, finalment, sobreviurem a la prehistòria a  partir dels objectes del passat que trobarem al museu.

I per donar la benvinguda a l’estiu, el MHC ens proposa "És Festa Major!", una visita i taller en el qual crearem banderoles inspirades en diferents tipus de celebracions populars i engalanarem la nostra pròpia Festa Major!

La nostra Comunitat

#patrimonigencat