tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

Tots Sants: Descobrim el patrimoni cultural a través de rituals, tombes i sepulcres

Visites als cementiris, tallers familiars, rutes guiades i més! 26.10.2017
Tots Sants és una festivitat dedicada al record dels avantpassats. Té el seu origen en una antiga tradició pagana d'Europa: se celebrava la fi de la collita i el bon temps amb el culte a les ànimes dels familiars morts. Avui dia, alguns dels costums d’aquesta celebració a Catalunya són la menja de castanyes, l’elaboració de panellets i la visita a cementiris. Molts d'ells, com el Cementiri d'Arenys de Mar, obren en horari especial, i d'altres ofereixen rutes guiades, com el Cementiri de Poble Nou
 
Des de patrimoni.gencat us convidem a celebrar aquesta festivitat amb activitats per a tots els públics per aprovar-vos al patrimoni cultural a través de rituals, tombes i sepulcres!
  • · Diumenge 29 d‘octubre: CSI... A la Necròpolis Paleocristiana! (MNAT). Seguirem les pistes que van deixar els arqueòlegs que van excavar la Necròpolis Paleocristiana i descobrirem qui van ser alguns habitants de Tàrraco a partir de les seves tombes.
  • · Dilluns 31 d’octubre: Rituals de mort i pràctiques funeràries (MAC Barcelona). Relacionarem les representacions funeràries que inclou el museu en els seus diferents àmbits amb els rituals de mort. Durant el recorregut, s'aniran desvetllant diverses sorpreses!
  • · Dimecres 1 de novembre: Les festes de tardor (Empúries). Una visita a Empúries per a tota la família, plena d’anècdotes i curiositats per descobrir amb quines festes i rituals celebraven els romans l’arribada de la tardor i el dia dels difunts.
  • · Dissabte 5 de novembre: Sepultures i epitafis (MAC Girona). Veurem que a Sant Pere de Galligants, la basílica de Sant Feliu i la Catedral de Girona s’amaguen un munt de lloses sepulcrals i sarcòfags que, tot i el pas dels segles, encara avui tenen coses a dir.
  •  
Més activitats al patrimoni cultural.