Tots Sants: Descobrim el patrimoni cultural a través de rituals, tombes i sepulcres | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Tots Sants: Descobrim el patrimoni cultural a través de rituals, tombes i sepulcres

Visites als cementiris, tallers familiars, rutes guiades i més! 26.10.2017
Tots Sants és una festivitat dedicada al record dels avantpassats. Té el seu origen en una antiga tradició pagana d'Europa: se celebrava la fi de la collita i el bon temps amb el culte a les ànimes dels familiars morts. Avui dia, alguns dels costums d’aquesta celebració a Catalunya són la menja de castanyes, l’elaboració de panellets i la visita a cementiris. Molts d'ells, com el Cementiri d'Arenys de Mar, obren en horari especial, i d'altres ofereixen rutes guiades, com el Cementiri de Poble Nou
 
Des de patrimoni.gencat us convidem a celebrar aquesta festivitat amb activitats per a tots els públics per aprovar-vos al patrimoni cultural a través de rituals, tombes i sepulcres!
  • · Diumenge 29 d‘octubre: CSI... A la Necròpolis Paleocristiana! (MNAT). Seguirem les pistes que van deixar els arqueòlegs que van excavar la Necròpolis Paleocristiana i descobrirem qui van ser alguns habitants de Tàrraco a partir de les seves tombes.
  • · Dilluns 31 d’octubre: Rituals de mort i pràctiques funeràries (MAC Barcelona). Relacionarem les representacions funeràries que inclou el museu en els seus diferents àmbits amb els rituals de mort. Durant el recorregut, s'aniran desvetllant diverses sorpreses!
  • · Dimecres 1 de novembre: Les festes de tardor (Empúries). Una visita a Empúries per a tota la família, plena d’anècdotes i curiositats per descobrir amb quines festes i rituals celebraven els romans l’arribada de la tardor i el dia dels difunts.
  • · Dissabte 5 de novembre: Sepultures i epitafis (MAC Girona). Veurem que a Sant Pere de Galligants, la basílica de Sant Feliu i la Catedral de Girona s’amaguen un munt de lloses sepulcrals i sarcòfags que, tot i el pas dels segles, encara avui tenen coses a dir.
  •  
Més activitats al patrimoni cultural.