Tres itineraris per redescobrir el ric patrimoni cultural de la Seu d'Urgell | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Tres itineraris per redescobrir el ric patrimoni cultural de la Seu d’Urgell

Redescobrint el ric patrimoni cultural de la Seu d’Urgell - Mario Martí CC

Tres itineraris per redescobrir el ric patrimoni cultural de la Seu d'Urgell

El nou web www.laseumedieval.com difon els punts d’interès històric, artístic i urbanístic de la ciutat 31.12.2015

Amb la Catedral de Santa Maria al capdavant (l’única romànica que es conserva a Catalunya), la Seu d’Urgell reivindica el potencial històric i patrimonial del seu nucli medieval i de la ciutat  moderna. I ho fa amb una nova pàgina web (La Seu d’Urgell medieval) i tres grans itineraris que difonen els punts d’interès històric, artístic i urbanístic de la ciutat.

 

 

El projecte convida a redescobrir la Seu a partir de la tecnologia i seguint els tres eixos marcats en els itineraris:

  1. El centre històric: la catedral i el nucli medieval de la ciutat (carrer Major, dels Canonges, antic recinte emmurallat...).
  2. La ciutat nova: descobreix al visitant l’expansió de la Seu als segles XIX i XX.
  3. Castellciutat: se centra en les fortificacions i el patrimoni defensiu d’època moderna que envolta la ciutat.

Els itineraris compten amb codis QR per ampliar informació i, al web, els visitants de la Seu hi trobaran podcasts, audioguies, mapes, vídeos i informació textual disponible en 5 idiomes.

L’elaboració del projecte turístic i cultural s’ha fet en base de diferents estudis, que han aportat informació fins ara desconeguda; aquests elements nous de la història de la ciutat i del seu creixement urbanístic es presentaran al llarg de 2016.