Tret de sortida a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


1. Reial Monestir de Poblet
2. Conjunt romànic de la Vall de Boí

Tret de sortida a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural

Un any ple d’iniciatives i actes per tot Europa 19.02.2018
El 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, un any ple d’iniciatives i actes per tot Europa per promoure la participació i la descoberta del patrimoni cultural, per fomentar l’intercanvi i reforçar el sentiment de pertinença a un espai comú. La commemoració, aprovada pel Parlament Europeu i el Consell d’Europa el 17 de maig de 2017, vol sensibilitzar la societat sobre la història i el llegat cultural compartit i reforçar un sentiment d’identitat comú.
 
La Generalitat de Catalunya se suma a aquesta commemoració d’àmbit europeu amb la voluntat de reivindicar el paper de la cultura i posar en valor el patrimoni cultural català, tant material com immaterial, des del més reconegut internacionalment fins al més local.

L’Any Europeu del Patrimoni Cultural és una oportunitat única per descobrir i fer visible a escala internacional el patrimoni cultural i natural de Catalunya. La voluntat de la Generalitat de Catalunya és donar visibilitat i posar en valor els elements patrimonials propis, i convida institucions, entitats, associacions i ens locals a sumar esforços per posar en relleu la gran riquesa cultural del país. Alhora, fa una crida a tota la ciutadania a explorar aquesta riquesa i diversitat patrimonial, i comprendre i protegir el seu valor únic.
 
El Departament de Cultura, impulsor de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural a Catalunya, ha posat en marxa un web (anydelpatrimoni.cat) obert a la participació, amb l’objectiu de recollir els diversos recursos en línia vinculats al patrimoni, i l’agenda d’actes i activitats que s’aniran desenvolupant al llarg de l’any arreu de Catalunya. La programació dels actes anirà creixent, a mesura que entitats i associacions es vagin adherint a la commemoració.