Tret de sortida a l'Any Joan Brossa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Tret de sortida a l'Any Joan Brossa

Enguany se celebra el centenari del naixement del poeta, dramaturg i artista plàstic català 21.01.2019
Coincidint amb el centenari del seu naixement, aquest 2019 se celebra l’Any Joan Brossa, poeta, dramaturg i artista plàstic català. La nova seu de la Fundació Joan Brossa serà l’epicentre d’aquesta celebració, que comptarà amb la col·laboració d’institucions públiques i privades.
 
Entre les activitats més destacades que tindran lloc a la Fundació Joan Brossa hi haurà l’exposició ‘Joan Brossa i la poesia experimental’, comissariada per Eduard Escoffet; un nou festival sobre art i poesia en acció, coordinat per Maria Canelles, i el cicle de diàlegs ‘Ens va fer Joan Brossa’.
 
Una altra de les exposicions destacades de l’Any Brossa és ‘Poesia Brossa’, comissariada per Pedro G. Romero i Teresa Grandas i produïda pel MACBA, que iniciarà aquest any una itinerància internacional i viatjarà a diferents capitals d’Amèrica al llarg del 2019 i el 2020.
 
Altres esdeveniments rellevants de l’Any Joan Brossa seran el II Simposi Internacional Joan Brossa “Els arbres varien segons el terreny” i el documental “Brossa” que emetrà TV3.
 
Alhora, l’Any Joan Brossa propiciarà nous projectes creatius contemporanis inspirats en l’esperit transgressor i innovador del poeta, com la instal·lació visual i sonora de Cabosanroque “No em va fer Joan Brossa”.
 
En el marc del programa d’itineràncies del Departament de Cultura, aquesta instal·lació es podrà visitar al llarg del 2019 a Can Manyé d’Alella, a la Sala Portal del Pardo del Vendrell, al Museu de Granollers, al Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú, a la Sala Trinitaris de Vilafranca del Penedès, al Museu d’Art de Cerdanyola del Vallès i al Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès.
 
L’Any Joan Brossa serà comissariat per Manel Guerrero i coordinat des de la Fundació Joan Brossa per Judith Barnés.

Descarrega el dossier d'activitats