Un any d’activitats per commemorar Ramon Casas | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Un any d’activitats per commemorar Ramon Casas

Ramon Casas es considerat el millor pintor de la primera generació modernista 08.03.2016
Enguany se celebra el 150è aniversari del naixement de Ramon Casas, l’impulsor, juntament amb Santiago Rusiñol, de la renovació de la pintura catalana de finals del s. XIX i considerat una icona de la modernitat i el Modernisme.
 
L’Any Ramon Casas compta amb un programa d’activitats que inclou exposicions, lectures, tallers familiars, activitats a biblioteques i centres docents, conferències, visites guiades, espectacles, rutes i itineraris, publicacions o marxandatge, entre altres.
 
Algunes de les activitats més destacades son les exposicions ‘Ramon Casas. La vida moderna’, al Museu del Modernisme de Barcelona; ‘Júlia, el desig’, al Cercle del Liceu; ‘Ramon Casas, la modernitat anhelada’, al Museu de Maricel de Sitges o ‘Ramon Casas i les ombres xineses dels Quatre Gats. Pràctiques heterodoxes’, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
 
L’Any Ramon Casas també inclourà diverses rutes i itineraris sobre l’artista, com la ‘Ruta Ramon Casas a Barcelona’ o l’’Itinerari de Ramon Casas als Museus de Sitges’. Per commemorar l’aniversari del pintor, també es preveuen noves publicacions com ‘Desde el Molino’, de Ramon Casas i Santiago Rusiñol, entre altres.