Un nou abonament obre 'De Bat a Bat' les portes dels museus i monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Un nou abonament obre 'De Bat a Bat' les portes dels museus i monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Permet l'accés il·limitat durant tot l'any i a un preu assequible als 29 museus i monuments que gestiona. 07.07.2021

➔ La iniciativa s'ha presentat amb una acció al passeig Lluís Companys de Barcelona: cinc portes conviden tothom a descobrir espais plens d'història i d'art que hi ha al llarg del territori català. L'acció es farà pròximament a Girona, Tarragona, Lleida i Terrassa.


L'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha llançat 'De Bat a Bat', un nou abonament que permet accedir de forma il·limitada, durant un any, i a un preu assequible als 29 museus i monuments que gestiona. Aquesta nova targeta obre les portes de multitud d'espais emblemàtics del patrimoni cultural que es troben repartits per tot el territori català. Està previst que, pròximament, les persones titulars de l’abonament puguin gaudir d’altres avantatges exclusius, promocions, etcètera.
 
Entre els equipaments que es poden visitar n'hi ha 9 a la demarcació de Girona, 10 a la de Barcelona, 8 a la de Tarragona i 2 a la de Lleida.
 
L'abonament es presenta en dues modalitats: individual (30 euros) o multipersonal (70 euros). En el primer cas, dona dret a la persona titular a accedir gratuïtament i tantes vegades com es vulgui al llarg d'un any a tots aquests espais. Pel que fa a la multipersonal, permet que el titular i fins a un màxim de tres acompanyants -siguin familiars, amics o companys- puguin visitar de forma gratuïta i il·limitada durant un any els 29 museus i equipaments. En el cas de les famílies nombroses, podran accedir tots els membres acreditats.
 
Les persones de 65 anys o més, els pensionistes, així com els titulars del Carnet Jove, del Carnet d'Estudiant Internacional o del carnet de família nombrosa o monoparental poden optar a un preu reduït de 25 euros en la modalitat individual i 60, en la multipersonal. Per optar a aquest preu reduït caldrà acreditar la condició a qualsevol taquilla. L'abonament 'De Bat a Bat' es pot adquirir de manera presencial a les taquilles dels museus, excepte en el cas de tres equipaments, o bé en línia. La targeta, que no implica permanència, s'acompanya d'un desplegable, un mapa que té referenciats els 29 equipaments i inclou informació pràctica de cadascun. A més, les persones abonades podran gaudir de promocions exclusives.
 

Cinc portes que conviden a descobrir la cultura

'De Bat a Bat' s'ha presentat avui amb una acció als carrers de Barcelona que vol simbolitzar com l'abonament obrirà i facilitarà l'entrada al patrimoni cultural català. Cinc portes obertes situades al Passeig Lluís Companys de Barcelona conviden vianants i persones curioses a entrar a una constel·lació d'espais plens d'art, de cultura i d'història. Cinc portes que s'obren a la descoberta, a móns desconeguts, a la cultura...
 
Cadascuna de les portes simbolitza un tipus d'espai representatiu del patrimoni del país: jaciments, museus, cases museus, castells, i convents i monestirs. Totes tenen imprès un codi QR a través del qual els visitants poden informar-se de tots els equipaments que formen part del patrimoni cultural català.
 
Les portes estaran en aquest emplaçament de la capital catalana fins a l'11 de juliol. En les pròximes setmanes, les portes recorreran el territori del Principat amb parades a Girona (del 15 al 18 de juliol), Lleida (del 22 al 25 de juliol), Terrassa (del 29 de juliol a l'1 d'agost) i Tarragona (del 5 al 8 d'agost). En cadascuna d'aquestes ciutats, les portes s'instal·laran en espais emblemàtics: el Punt de Trobada de la Rambla Girona, la Plaça Sant Joan de Lleida, la Plaça Vella de Terrassa i la Plaça de la Font de Tarragona. En tots els casos, les instal·lacions es podran visitar de 9h a 21h. Des d'aquests indrets, les portes -com l'abonament 'De Bat a Bat'- convidaran els vianants a endinsar-se en un món d'art, cultura, història i patrimoni.
 

Els 29 equipaments als quals dona accés l'abonament 'De Bat a Bat'

GironaMuseu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Farga PalauCanònica de Santa Maria de VilabertranConjunt Monumental de Sant Pere de RodesEstudi taller Carles FontserèMuseu d'Arqueologia de Catalunya – EmpúriesMuseu d'Arqueologia de Catalunya – GironaAntic Hospital de Santa CaterinaMuseu d’Art de GironaMuseu d'Arqueologia de Catalunya - Ullastret.

BarcelonaCasa Museu Rafael CasanovaCasa Museu Prat de la RibaMuseu Nacional de la Ciència i la Tècnica de CatalunyaMuseu d’Història de CatalunyaMuseu d’Arqueologia de Catalunya - BarcelonaMuseu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – Museu del CimentCastell de CardonaCastell de ClaramuntMuseu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya - Museu de la Colònia SedóMuseu d'Arqueologia de Catalunya – Olèrdola.

TarragonaReial Monestir de Santes CreusCartoixa d’EscaladeiCastell Monestir d’EscornalbouMuseu Nacional Arqueològic de Tarragona – Conjunt Monumental de CentcellesMuseu Nacional Arqueològic de Tarragona – Vil·la Romana dels MuntsMuseu Nacional Arqueològic de Tarragona – Museu i Necròpolis PaleocristiansMuseu Nacional Arqueològic de TarragonaCastell de Miravet.

LleidaConjunt Rupestre de la Roca dels Moros – El CogulConvent de Sant Bartomeu



Per a més informació i compra de l'abonament visiteu el web de “De Bat a Bat”.