Un nou llibre electrònic d’accés lliure apropa als lectors la figura de Ramon Llull | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Portada del nou llibre electrònic 'Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya'

Un nou llibre electrònic d’accés lliure apropa als lectors la figura de Ramon Llull

La publicació es pot descarregar a les plataformes d'iTunes i Google Play 01.03.2016
Enguany es celebra l’Any Llull, que commemora el setè centenari de la mort de Ramon Llull, un dels escriptors i pensadors més destacats de l’Edat Mitjana a tota Europa. Per a celebrar-ho s’han organitzat prop de 300 activitats, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional, que inclouran des de projectes editorials, congressos o concerts, entre d'altres. Una d’aquestes iniciatives és el nou llibre electrònic publicat per la Biblioteca de Catalunya per apropar la figura de Llull als lectors i que es va presentar ahir.
 
El llibre electrònic ‘Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya’ és d’accés lliure i es pot descarregar des d’avui mateix a les plataformes iTunes i Google Play. Els textos de la publicació, a càrrec de Joan Santanach, comissari de l’Any Llull, pretenen donar a conèixer diverses facetes del pensador català.

A més de presentar una selecció dels manuscrits i impresos més significatius conservats a la Biblioteca de Catalunya, el nou llibre inclou una sèrie d’entrevistes a especialistes com Lola Badia, Alexander Fidora, Amador Vega i Albert Soler, a més de lectures de fragments fetes pels mateixos entrevistats d’obres com el Llibre de Meravelles o el Llibre del gentil e dels tres savis
 
La publicació compta també amb la intervenció de Ricard Torrents, expert en Jacint Verdaguer, i amb una interpretació exclusiva d’Antoni Rossell del poema Desconhort enregistrada a Sant Pau del Camp.