Una confluència de patrimoni medieval i art contemporani en la segona edició del festival ‘Olèrdola, la ciutat perduda’ | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Una confluència de patrimoni medieval i art contemporani en la segona edició del festival ‘Olèrdola, la ciutat perduda’

Un espectacle itinerant i participatiu que tindrà lloc aquest divendres 30 de juny i dissabte 1 de juliol al vespre 29.06.2017
Aquest divendres 30 de juny i el dissabte 1 de juliol, el Conjunt monumental d’Olèrdola celebra la segona edició del festival ‘Olèrdola, la ciutat perduda’, organitzat per l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola. 

Enguany el festival inicia una trilogia inspirada en la Divina Comèdia de Dant, que dóna el tret de sortida amb l’infern i el noble Mir Geribert com a protagonista. Una proposta dirigida per l’artista Antoni Madueño, creador del projecte ‘Despertant els instruments adormits’ de la Portalada de Ripoll, que convida al públic a recórrer, amb l’ajuda d’una llanterna, els diferents espais del conjunt monumental per anar descobrint l’infern de Mir Geribert a través d’espectacles i instal·lacions artístiques. Una posada en escena que segueix l’estètica pròpia del festival: una confluència d’art contemporani i patrimoni medieval.

Un recorregut per cinc espais

Els espectadors que assisteixin al festival s’organitzaran en grups de 15 a 20 persones que recorreran amb llanternes els diferents espais acompanyats d’un dels artistes, fins a arribar a l’espectacle final davant la muralla. Un d’aquests espais serà ‘La Selva obscura’, creat pel col·lectiu Artpirineus on el públic haurà de travessar un laberint de branques, extretes de la poda d’Olèrdola, il·luminat i envoltat de fum. Sobre aquesta estructura es projectarà un mapping, obra de l’artista visual Sílvia Isach amb una banda sonora de Roger Subirana.

A l’interior de la cisterna, uns cossos turmentats intentaran fugir del fum i el foc en una escena imaginada pels artistes de totes les èpoques. El vestuari, l’escenografia i la direcció artística d’aquest espectacle aniran a càrrec del reputat artista Keith Khan, qui va dirigir les Olimpíades Culturals de Londres el 2012 i comptarà amb la participació de diversos voluntaris que estan treballant aquests dies amb Carlos Lama en un taller participatiu de formació d’expressió corporal.

Al Pla dels Albats, situat fora muralles, el públic podrà visitar una exposició nocturna d’obres del col·lectiu Artpirineus. L’espai de les tombes antropomorfes s’utilitzarà per fer la representació d’un dels cercles dantians en què els heretges pateixen les seves penes. Els murs que resten de l’antiga església i els arbres suportaran l’obra plàstica amb una particular il·luminació.

Dins l’església de Sant Miquel, una instal·lació d’Antoni Madueño amb escenes medievals de l’infern fins als inicis del Renaixement, adornaran una videoinstal·lació apocalíptica, obra de Jordi Murillo. Finalment, el públic arribarà a la muralla, on gaudirà de l’espectacle Veni Vinum de Salvador Guiralt, Marc Egea i Jordi Rallo.

També durant tot el festival, a la sala d’exposicions, es podrà veure una mostra de treballs d’alguns dels artistes participants i s’oferirà un tast de vins i formatges.

Més informació: patrimoni.gencat.cat/laciutatperduda