Natura i patrimoni al Maresme | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades



1. Castell de Santa Floretina (Imatge cedida per Castell de Santa Florentina SLU)
2. Cementiri modernista de Sinera (Departament de Cultura/Bob Masters)

Natura i patrimoni al Maresme

Et proposem una escapada per quatre poblacions riques en patrimoni i natura. De sud a nord, visitarem Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Canet de Mar i Sant Pol de Mar.
FUNDACIÓ PALAU A CALDES D'ESTRAC

A Caldes d’Estrac visitarem la Fundació Palau. A més de conservar i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre, s’hi exposen de forma permanent obres de Torres García, Mompou, Rebull, Nonell, Nogués... També hi ha obres de Picasso, amb qui Palau i Fabre va tenir una gran amistat.

CEMENTIRI MODERNISTA DE SINERA A ARENYS DE MAR

A Arenys de Mar hi ha més art, perquè visitarem al capdamunt del turó de la Pietat el cementiri modernista de Sinera que va immortalitzar Salvador Espriu. Et proposem també fer un tomb pel nucli històric de la vila, adherida a la Xarxa de Municipis Indians des del 2008, i acabar la ruta al port d’Arenys. A partir de les 16 h pots observar com arriben els vaixells amb la pesca de la jornada.

CASTELL DE SANTA FLORENTINA A CANET DE MAR

Amb l’olor del peix fresc encara als narius, ens arribem a Canet de Mar. Els amants de Joc de Trons estan de sort, perquè poden passejar-se per les estances del castell de Santa Florentina, on es van rodar algunes escenes de la sèrie. Però al tron patrimonial de Canet, qui s’hi asseu és Lluís Domènech i Montaner. L’arquitecte modernista va estiuejar a la vila des que es va casar amb Maria Roura. Avui, es poden visitar la Casa Domènech, la residència de la família, que va ser la seva darrera obra, i la Masia Rocosa, la casa d’estiueig.

ERMITA DE SANT PAU A SANT POL DE MAR

Després anem a parar a Sant Pol de Mar. Perdre't pels carrerons del centre d’aquesta vila marinera, relaxa't al seu passeig marítim i al camí de ronda i puja fins a l’ermita de Sant Pau, que corona un turonet privilegiat. L’avantatge d’aquesta escapada és que la podem fer amb tren, perquè totes aquestes poblacions tenen estació. I si ets senderista, pots fer el tram de la Via Marina del Camí de Sant Jaume que passa per aquestes poblacions.


*Una proposta d'escapada en col·laboració amb la revista Descobrir


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural