Us imagineu com era caminar per una ciutat ibèrica de fa 2.000 anys? | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Us imagineu com era caminar per una ciutat ibèrica de fa 2.000 anys?

Ullastret estrena una sala immersiva de recreació en 3D de la ciutat ibèrica 29.07.2016
A partir de demà, ja podeu viure a Ullastret l’experiència de recórrer els carrers d’una ciutat ibèrica de fa més de 2.000 anys gràcies a una nova sala de projecció immersiva.
 
La sala s’ha concebut com a un espai per veure el 3D en grup, inspirat en l’innovador concepte magic box, un format que ens permet mostrar un projecte de noves tecnologies a tots els públics i de forma col·lectiva. La sala fa uns 10m2, per tal de reproduir el més acuradament possible les mides d’una estança d’un habitatge iber comú, i el terra és de cautxú, simulant el terra de la ciutat ibèrica.  
 
L’audiovisual, de 6 minuts de durada, fa un viatge oníric a través dels carrers i cases de la ciutat ibèrica. La història està narrada per un membre d’elit ibera que recorda moments dramàtics de la seva vida a la ciutat, juntament amb alguns dels animals totèmics dels ibers que tenen també un paper important en la narració. Per tal de potenciar l’experiència immersiva també s’ha dedicat una important atenció a la banda sonora i als efectes d’àudio, amb gravacions de so ambient original de l’entorn natural i del jaciment. L’audiovisual està disponible en català, castellà, francès, anglès i alemany. 
 
Aquest projecte s’ha desenvolupat en el marc del programa Patrimoni en Acció, que és fruit de l’acord de col·laboració entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”, amb la voluntat de fer accessible el patrimoni cultural català a la ciutadania tot facilitant les millors eines per ajudar a la seva comprensió i gaudi