tancar

Informa't, inspira't

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dóna't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Centre Miró Paisatges de joventut
T
Tot i néixer a Barcelona i morir a Palma de Mallorca, la relació del pintor Joan Miró amb Mont-Roig del Camp va ser constant durant 65 anys, des que va instal·lar-s’hi amb la família als 18 anys per recuperar-se d’una llarga malaltia. En aquest municipi del Baix Camp, on va passar la majoria dels estius, va descobrir el mar i la vida al camp, en un paisatge allunyat de la ciutat que va ser clau per a la seva carrera artística.
 
Amb l’objectiu d’interpretar i difondre la relació del pintor amb el municipi, el 2004 es va posar en marxa el Centre Miró. Situat a l’Església Vella, el museu mostra 22 reproduccions facsímils d’obres realitzades entre 1911 i 1923 inspirades en Mont-Roig del Camp, inclosa La Masia, un dels seus quadres més universals. Com a obra original destaca el tapís El llangardaix de les plomes d'or, realitzat conjuntament amb Josep Royo el 1989.
 
La proposta del museu es completa amb tres documentals que vinculen Miró i el poble que li va servir de font d’inspiració artística.

Planifica la visita

Què puc fer?
Complementa la visita amb l’itinerari Mirar Miró Mont-roig (3 MR), una original ruta que ressegueix els indrets del poble que van inspirar l’artista a partir de cinc colors claus en la seva obra: el roig, el blau, el verd, el groc i el negre.
Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte
Centre Miró
C. Major, 2
43300 Mont-roig del Camp (Tarragona)
Tel. (+34) 977837337
On menjar i dormir?