Museu d'Història de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d'Història de Barcelona 6.000 anys d’història

Estudiar, conservar i divulgar la història de la ciutat; el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) articula un discurs explicatiu sobre la ciutat a través d’un extens fons i de diversos espais patrimonials extraordinaris. El museu recull la cultura material que explica el passat i el present i això es tradueix en una col·lecció rica i heterogènia que no para de créixer. El MUHBA és un mirall de les múltiples cares de la ciutat: un important nucli històric, una ciutat nova modernista i un conjunt divers d’antigues viles i de barris de nova creació.

El conjunt monumental de la plaça del Rei és el nucli fundacional del Museu d’Història de Barcelona des que es va crear l’any 1943. Al subsòl de la Casa Padellàs s’hi pot veure una part important de l'antiga Barcino; la visita permet passejar pels carrers de la Barcelona romana, atansar-se a la muralla de l’època, entrar en una tintoreria del segle II dC, veure els vestigis de la primera comunitat cristiana de la ciutat, etc. El conjunt es completa amb importants edificis medievals com el Palau Reial Major i el Saló del Tinell. Però a més d’aquests espais emblemàtics, la seu central del MUHBA conté l’exposició permanent, amb peces sobre l’antic règim municipal, els gremis i confraries barcelonines, la indústria de les indianes, la imatgeria popular i festiva de la ciutat, la Barcelona vuitcentista i la reforma urbana.

Amb els anys, aquest nucli històric s’ha ampliat considerablement i actualment recull fins a 15 espais patrimonials repartits per la ciutat. En destaquen el Temple d’August, la Via Sepulcral Romana, el Call, el Park Güell, Santa Caterina, el Turó de la Rovira o la Fabra i Coats, entre altres.

Planifica la visita

Què puc fer?

No et perdis l’extensa oferta del Museu d’Història de Barcelona per conèixer el passat i el present de la ciutat: itineraris, visites guiades, cursos i seminaris, exposicions i activitats didàctiques pensades per al públic escolar.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espaisAudioguies
Horaris
Contacte

Museu d'Història de Barcelona
Baixada de la Llibreteria, 7
08002 Barcelona
Tel. (+34) 932562100

Veure localització
On menjar i dormir?
Materials per a la visita

La nostra Comunitat

#patrimonigencat