tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Museu d’Història de Sabadell La gènesi d’una gran ciutat industrial 
T
Joan Vila CincaPere QuartJosep Renom... Sabadell a principis del segle XX bullia des del punt de vista artístic i cultural i es van començar a organitzar les primeres col·leccions de belles arts i d'arqueologia a la ciutat. D’aquí va néixer la necessitat de crear un museu local. L’any 1931 obria les seves portes el Museu de la Ciutat i, a partir del 1970, es constituïa definitivament el Museu d’Història de Sabadell, parada obligatòria per conèixer els orígens de la plana vallesana.

El museu està situat a la casa fàbrica de l’industrial Antoni Casanovas, erigida el 1859. És un museu pluridisciplinari, que aplega col·leccions d'arqueologia, història i etnologia locals.

A l’exposició permanent, el visitant pot descobrir com vivien les primeres comunitats prehistòriques de la zona, a través de materials de fa entre 6.500 i 2.600 anys com el collaret de variscita que formava part de l’aixovar funerari d’una sepultura neolítica (trobat al jaciment de Bòbila Padró - Can Tiana). Fins i tot, es pot entrar a la reconstrucció d’una cabana prehistòrica!

El recorregut continua mostrant la petjada que els ibers i els romans van deixar a la comarca (no et perdis el mosaic dels segles II-III dC, amb la imatge del déu Neptú, procedent de la vil·la romana de la Salut). Finalment l’atenció se centra amb les col·leccions relacionades amb la manufactura de la llana i la indústria tèxtil, que van convertir Sabadell en una gran ciutat industrial.

El museu disposa també de 13 espais en el territori de diversos períodes que completen el relat i l’experiència històrica de la ciutat.

Planifica la visita

Què puc fer?
Visites guiades i tallers per als més menuts on podran fer pigments o eines com a la prehistòria, convertir-se en laietans o fins i tot en bandolers. També ofereix activitats per a escoles. 
Serveis
Lloguer d'espais
Horaris
De dimarts a dissabte, de 17 a 20 h; diumenges i festius, d’11 a 14 h; dilluns, tancat
 
Tancat: 1 i 6 de gener, Divendres Sant, 1 de maig i 25 i 26 de desembre
 
Agost: cal consultar els horaris
Preus
Tarifa gratuïta
Contacte
Carrer de Sant Antoni, 13
08201
Sabadell  (Vallès Occidental)
+34 937 278 555
On menjar i dormir?
Materials per a la visita