Museu Etnològic del Montseny | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Etnològic del Montseny L’evolució d’un territori 
T
La garbella era un antic impost que es cobrava sobre certs articles de primera necessitat i, per extensió, també s’utilitzava per designar els magatzems on es guardaven aquests productes. La Garbella és precisament com es coneix la masia del segle XVIII, al centre d’Arbúcies, on es troba el Museu Etnològic del Montseny (MEMGA) a la Gabella, un nom que ja marca un passat històric vinculat a les persones i al territori. I és que el MEMGA, inaugurat el 1985, es dedica a la conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural del massís del Montseny.

La visita a les instal·lacions passa per tres espais. La planta baixa està dedicada als primers pobladors i mostra l’evolució de les formes de vida al Montseny: prehistòria, món iber, romanització i edat mitjana. El visitant fa un recorregut per la història on es va trobant objectes representatius (alguns originals, altres reproduccions). Dedica una sala al castell de Montsoriu (segle XIV) amb una selecció de materials recuperats durant les intervencions arqueològiques. Una gran maqueta de la fortificació presideix l’espai.

La primera planta se centra en la societat tradicional d'autoabastament, que es basava en l’agricultura, la ramaderia i l’explotació forestal. S’estructurava al voltant dels masos, que van ser el pilar econòmic del segle XIX al Montseny, fins a la industrialització. Precisament, la darrera planta del museu està dedicada als canvis que va produir l’arribada de la indústria a la zona. Dins de les col·leccions del museu cal destacar les mostres d’oficis artesanals i de la primera industrialització.

Planifica la visita

Què puc fer?
El Museu Etnològic del Montseny disposa d'un seguit d’itineraris, tallers, visites i activitats pedagògiques per tal de difondre els aspectes culturals del massís del Montseny, donant una visió dels diferents usos de la muntanya, des d'una perspectiva històrica, tradicional i actual. 
Serveis
Accessibilitat
Horaris
Tot l’any: de dimarts a divendres, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores; dissabte i diumenge, d’11.00 a 14 i de 16.30 a 19.00 hores; festius, d’11.00 a 14.00 hores
 
Dies de tancament: dilluns; 25 de desembre; 1 de gener; dimecres de festa major
Preus
Tarifa general: 2,00 €
 
Tarifa reduïda: 1,00 €
 
Tarifa de grup: 25,00 €
Contacte
Carrer Major, 6
17401
Arbúcies  (La Selva)
+34 972 860 908
 
 
 
Veure localització
On menjar i dormir?
Materials per a la visita

La nostra Comunitat

#patrimonigencat