tancar

El 2018 celebrem l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per descobrir la riquesa i diversitat del nostre patrimoni. Monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius. Tot un món per descobrir!

+info
Patrimoni documental de Catalunya La documentació com a testimoni històric
T

Per a conèixer la memòria històrica del país resulta clau la conservació del patrimoni documental. A Catalunya, prop de 300 arxius són els encarregats de preservar i difondre aquest valuós testimoni personal, legal i institucional.

Tant si són de titularitat pública (local, comarcal, provincial o nacional), com si pertanyen a entitats oficials (universitats, col·legis professionals...) o entitats privades (associacions, fundacions...), en tots aquests arxius s’hi pot trobar documentació molt diversa: textual, audiovisual, cartogràfica i electrònica.

El Sistema d’Arxius de Catalunya (SAC) és l’òrgan que vetlla per unes normes i procediments comuns per a la gestió i protecció del patrimoni documental de Catalunya. En formen part, entre d’altres, els arxius de la Generalitat, el de la Corona d’Aragó, els arxius de municipis de més de 10.000 habitants, els de les diputacions provincials, els arxius de les universitats i els diocesans i eclesiàstics.