Pavelló Mies Van der Rohe | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Pavelló Mies Van der Rohe Un “cop” de modernitat

El pavelló és una estructura horitzontal d’una sola planta que descansa sobre 8 pilars d’acer que suporten tot el pes de la coberta plana. No hi ha cap espai tancat, ni tampoc portes, i gairebé no existeix una separació entre l’interior i l’exterior. La geometria pura i la senzillesa dominen l’edifici.

Murs de vidre, marbres verds, ònix daurat de l’Atlas, travertí romà, ciment, acer cromat i aigua són els ‘ingredients’ utilitzats per Ludwig Mies Van der Rohe per dissenyar un edifici auster però amb notables qualitats expressives.

Aquesta obra tan singular es va aixecar amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 a Barcelona. El Pavelló Alemany de Mies Van der Rohe va ser un “cop de modernitat” enmig de les sumptuoses construccions noucentistes que van definir la urbanització de Montjuïc.

Tot i ser concebut com un edifici efímer (es va desmuntar un cop acabada l’Exposició Universal) va tenir prou temps per convertir-se en un referent del racionalisme arquitectònic (anys 20-30 del segle XX). Tant és així que el 1954, amb motiu del 25è aniversari de l’Exposició, l’arquitecte Oriol Bohigas n'impulsa la reconstrucció. Aquesta es va fer realitat al cap de més de 30 anys, el 1986.

Planifica la visita

Què puc fer?

A través de visites guiades, descobriràs les particularitats d'aquest exponent del racionalisme. També s'ofereixen recorreguts especialitzats per a arquitectes.
- Ocasionalment el Pavelló pot acollir presentacions i exposicions temporals.

Serveis
AccessibilitatLloguer d'espais
Horaris
Preus
Contacte

Pavelló Mies Van der Rohe
Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
Barcelona
Tel. (+34) 934234016

Veure localització
On menjar i dormir?
Materials per a la visita

Més informació

Històries del patrimoni

Més és menys

Cristian Cirici, un dels arquitectes que van portar a terme la reconstrucció del Pavelló, ens mostra per què aquest edifici es va convertir en referent de l'arquitectura mundial.