tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya.

Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm
Pesqueres i Passeigs de Banyoles De la pesca al prestigi social i econòmic
T

A la riba est de l’Estany de Banyoles, entre el paratge dels Desmais i la Caseta de Fusta i resseguint el passeig enjardinat, destaquen unes construccions singulars: les pesqueres.

La construcció d’aquestes plataformes de pesca va iniciar-se al segle XIX i va durar fins al 1931, quan l’Ajuntament va prohibir edificar-ne més. Originalment senzilles van anar-se sofisticant amb el pas del temps. De la forma funcional es va passar a grans estructures més amples amb capacitat per a més barques, símbol de prestigi social i econòmic.

Com a conseqüència de l’expansió de la burgesia catalana i la pràctica d’esports aquàtics, les pesqueres van ser objecte de reformes durant tot el segle XX, tant per augmentar-ne la capacitat d’emmagatzematge, com per a hostatjar-s’hi.

Actualment només poden veure’s des de l’exterior ja que són de titularitat privada.

Planifica la visita

Què puc fer?

Aprofita per recórrer tot el perímetre de l'Estany. A més de poder admirar l'exterior de les pesqueres,descobriràs un espai de gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural.

Contacte

Passeig de l'Estany s/n
17820 Banyoles (Girona)
Tel. (+34) 972575573

On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

L'Estany de Banyoles

Podràs veure les Pesqueres i els Passejos i l'espai natural que els envolta.