La Nit dels Museus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

La Nit dels Museus

Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacionals dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva tretzena edició i que enguany se celebra la nit del dissabte 18 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals. 

A Catalunya hi ha 114 museus registrats amb 118 extensions i 394 col·leccions obertes al públic i de temàtica molt diversa de temàtica molt diversa repartits per tot el territori. Quin és el teu?


La Nit dels Museus a...


Barcelona

Més de 80 espais de Barcelona i l'àrea metropolitana (Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Santa Coloma i Sant Joan Despí) s'uneixen a la Nit dels Museus. Obriran les seves portes des de les 7 del vespre fins a la 1 de la matinada, amb visites guiades, tallers, concerts, espectacles i activitats familiars.

Els  68 museus i equipaments culturals de la Xarxa de Museus Locals de la demarcació de Barcelona se sumen també a la Nit dels Museus oferint activitats diverses: portes obertes, tallers, concerts, visites guiades, etc. En definitiva, moltes propostes culturals per gaudir i descobrir els nostres museus locals!

La Nit dels Museus - Ajuntament de Barcelona
La Nit dels Museus - Diputació de Barcelona


Girona

Els museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona es sumen a la iniciativa de la Nit dels Museus oferint, de 10 a 24 h, portes obertes a les seves col·leccions. Una gran varietat de museus de temàtiques diferents t'esperen: art, història, arqueologia, ciència, etnografia... Molts complementen l’acció amb concerts, visites guiades o espectacles familiars que tenen lloc tant la Nit dels Museus com durant tot el cap de setmana. T'ho perdràs? 26 museus amb 26 propostes culturals per descobrir!

A Girona ciutat, el Museu d'Història dels Jueus, el Museu d'Història de Girona, el Museu d'Art i el Museu d'Arqueologia de Catalunya obriran les seves portes de 10 a 25 h. La Casa Masó ho farà d'11.30 h a 21.30 h. Tots ells organitzaran activitats especials.

La Nit dels Museus - Girona


Tarragona

A les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, pots gaudir de la Nit dels Museus al Museu de Tortosa, el Museu de Valls, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu d'Alcover. Tots ells obriran les seves portes a la nit i han programat també diverses activitats. 

A Tarragona ciutat, per sisè any consecutiu, els museus celebren aquesta nit tan especial amb 'El Viatge a la constel·lació Museu', un itinerari nocturn que té lloc per set museus i centres culturals de la ciutat a partir d’un concepte comú de caràcter universal. Hi participen CaixaForum Tarragona, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà, Museu d'Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el Museu d'Història de Tarragona.

Viatge a la constel·lació Museu 2019Lleida

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, formada pel Museu de la Noguera, el Museu Comarcal de l’Urgell, Museu Diocesà d’Urgell, Museu Comarcal de Cervera, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Musèu Dera Val d’Aran, el Museu de la Conca Dellà, el Museu d’Art Jaume Morera, el Museu de Guissona, el Museu de Lleida i el Diocesà i Comarcal de Solsona, se suma a la commemoració de la Nit dels Museus amb diferents activitats, que combinen les visites a les exposicions amb dansa, música, espectacles o tastos de productes.

La nostra Comunitat

#patrimonigencat