La Nit dels Museus

Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacionals dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que arriba enguany a la seva tretzena edició i que se celebra la nit el dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals. 

A Catalunya comptem amb 112 museus que es tradueixen, sumats a les seves extensions, en 227 equipaments museístics i 396 col·leccions obertes al públic de temàtica molt diversa repartits per tot el territori. Quin és el teu?


La Nit dels Museus a...


Barcelona

Del port de Barcelona al Tibidabo i del Besòs al Llobregat, a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana hi passaran moltes coses la nit del 19 de maig. Un total de sis rutes i més de vuitanta centres de Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Santa Coloma i Sant Joan Despí que obren les seves portes per gaudir de concerts, performances, visites guiades, espectacles, tallers i activitats per a tota la família. 

Més informació: La Nit dels Museus a Barcelona


Girona

Els museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona es sumen a la iniciativa de la Nit dels Museus oferint portes obertes a les seves col·leccions. Una gran varietat de museus de temàtiques diferents t'esperen: art, història, arqueologia, ciència, etnografia... Molts complementen l’acció amb concerts, visites guiades o espectacles familiars que tenen lloc tant la Nit dels Museus com durant tot el cap de setmana. T'ho perdràs? 26 museus amb 26 propostes culturals per descobrir!

Més informació: Girona MuseusTarragona

A les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, pots gaudir de la Nit dels Museus al Museu de Tortosa, el Museu de Valls, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu d'Alcover. Tots ells obriran les seves portes a la nit i han programat també diverses activitats. 

A Tarragona ciutat, per cinquè any consecutiu, els museus celebren aquesta nit tan especial amb 'El Viatge a la constel·lació Museu', un itinerari nocturn que té lloc per set museus i centres culturals de la ciutat a partir d’un concepte comú de caràcter universal. Hi participen CaixaForum Tarragona, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà, Museu d'Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el Museu d'Història de Tarragona.

Més informació: La Nit dels Museus a TarragonaLleida

La Xarxa de Museus de Lleida, formada pel Museu de la Noguera, el Museu Comarcal de l’Urgell , Museu Diocesà de La Seu d’Urgell, Museu Comarcal de Cervera, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu , el Musèu Dera Val d’Aran, el Museu de la Conca Dellà i Dinosfera, el Museu d’Art Jaume Morera, el Museu de Lleida i el Diocesà i Comarcal de Solsona, se suma a la commemoració de la Nit dels Museus amb diferents activitats, que combinen les visites a les exposicions amb dansa, música, teatre o tastos de productes.

Més informació: Museus de Lleida