El Dia Internacional dels Museus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

El Dia Internacional dels Museus

Un dia important

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977. Un dia a l'any on els museus són els veritables protagonistes obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.


Una iniciativa que se celebra a tot el món

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) que té per objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en la societat. Cada any, l'organització tria un tema específic per a la celebració del DIM. Per l'edició 2018, l'esdeveniment gira al voltant del tema 'Museus hiperconnectats: Enfocaments nous, públics nous'.


Una jornada de portes obertes i molt més

L'esdeveniment més popular d'aquest dia és la jornada de portes obertes de forma gratuïta que els museus ofereixen a la ciutadania. Molts d'ells ofereixen, a més, altres activitats com recreacions històriques, conferències, visites guiades, concerts i tallers.


Una nit per als museus

Una de les activitats principals de la celebració del DIM és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra enguany el mateix dissabte 18 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals.