Dia Internacional dels Museus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

18 de maig: Dia Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Un dia de l'any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els seus visitants, de la seva importància en el desenvolupament de la societat.


19 de maig: La Nit dels Museus

Una de les activitats principals de la celebració del DIM és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra enguany la nit del dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes més enllà de la mitjanit amb diverses propostes lúdico-culturals.


Un museu per a cada dia

A Catalunya comptem amb 113 museus que es tradueixen, sumats a les seves extensions, en 227 equipaments museístics i 397 col·leccions obertes al públic i de temàtica molt diversa. Museus d'art, d'arqueologia i d'història, d'autor, d'etnologia, de paleontologia, de ceràmica, de zoologia, de cinema, de disseny... Un museu diferent perquè cada dia de l'any grans i petits descobreixin, aprenguin i gaudeixin de la història, la cultura i el coneixement, tot connectant amb les seves inquietuds i emocions. Quin és el teu? 


Una agenda en línia

Accedeix a l'agenda en línia del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus i tindràs al teu abast, sigui a través de l'ordinador o a través d'un dispositiu mòbil, la programació completa.

Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

Descobreix els secrets de les cases modernistes de la mà del Museu de les Terres de l'Ebre, coneix la gastronomia de la Conca de Barberà al Museu de la Vida Rural o gaudeix d’una nit musical al Museu Pau Casals.

+ Veure activitats

Comarques de Girona

Aprèn com els pescadors de Lloret tenyien les xarxes de cotó amb el Museu del Mar, viu una experiència única de microteatre al Museu d'Art de Girona o descobreix Empúries a través dels jocs que ens han deixat els nostres avantpassats.

+ Veure activitats

Comarques de Barcelona

Gaudeix d'un sopar a través de la Mediterrània al Museu d'Arqueologia de Catalunya - Barcelona, passeja de nit per les voltes de la teulada del mNACTEC o fes un vermut a la romana a l’antiga vil·la d’Iluro amb el Museu de Mataró.

+ Veure activitats

Terres de Lleida i Aran

Descobreix com era el cel dels romans al Museu de Guissona, acompanyat de vins d'àmfora i tapes d'inspiració romana, passa una nit màgica amb un espectacle de música itinerant al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona o aprèn cal·ligrafia medieval al Museu de la Conca Dellà.

+ Veure activitats