Elena Juncosa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Elena Juncosa

Elena Juncosa

Directora de la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp
Nascuda a Palma de Mallorca, és llicenciada en Història, Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural, i DEA en “Didàctica de les Ciències Socials i espais de comunicació” per la Universitat de Barcelona.

Va ser investigadora associada del grup de recerca Arqueobalear de la Universitat de les Illes Balears, desenvolupant una línia d’investigació lligada a la presentació i gestió del patrimoni, participant en diversos projectes I+D fins que estableix la seva residència a Reus. Paral·lelament a la tasca investigadora ha treballat com a professional autònoma i membre de diversos equips, coordinant i redactant projectes museogràfics i plans directors.

És autora de diversos llibres, articles i publicacions científiques sobre arqueologia i patrimoni cultural. L’any 2001 obtingué el Premi Art Jove en la modalitat d’article en castellà amb el treball “Valoración del patrimonio histórico como elemento de diferenciación turística”, convocat pel Govern de les Illes Balears, i l’any 2011 el Premi Pilar Juncosa d’Investigació sobre Joan Miró i el seu context artístic i cultural atorgat per la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca pel projecte “Mas Miró (Mont-roig): aportaciones documentales a uno de los espacios creativos de Joan Miró”.
 
Va ser la coordinadora del Centenari Miró Mont-roig 1911-2011 a l’Ajuntament de Mont-roig, projecte que va suposar el punt de partida de la posada en valor del Mas Miró. Es va incorporar a la Fundació Mas Miró a finals del 2015 com a coordinadora del projecte de recuperació i obertura al públic del Mas Miró. Actualment és la directora de la Fundació Mas Miró.

La nostra Comunitat

#patrimonigencat