Jordi Tresserras | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Jordi Tresserras

Jordi Tresserras

Consultor d’UNESCO i director del LABPATC-Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona
Doctor en geografia i història per la Universitat de Barcelona. Des del 1987 ha treballat en temes de patrimoni i turisme cultural en diferents administracions i organismes. Des del 1999 és coordinador acadèmic del postgrau en turisme cultural i del curs de postgrau en cooperació i gestió cultural internacional de la Universitat de Barcelona. L’any 2001 va ser fundador i membre delegat a la xarxa UNITWIN de la Càtedra UNESCO «Cultura, Turisme i Desenvolupament», coordinada per la Universitat de París 1-Panthéon Sorbonne. Des del 2006 és professor associat del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.

Actualment és consultor d’UNESCO i del Consell d’Europa. És membre del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), on és consultor internacional i, des del maig del 2018, és vicepresident del Comitè Espanyol d’aquest organisme. Així mateix, és assessor en temes de turisme cultural de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i de l’Agència Catalana de Turisme.

Entre d’altres, ha estat assessor del Ministeri d’Economia d’Espanya per a l’Any Internacional del Turisme Cultural (2002), de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya (2006- 2010) i del Ministeri de Cultura de Colòmbia (2010-11), i també consultor d’organismes internacionals (CAF-Banc de Desenvolupament de l’Amèrica Llatina, Comissió Europea, BID/BID, OIT-ONU, OEI, SEGIB, SICA, UNTWO, Banc Mundial) i agències nacionals de cooperació (AECID, Alliance Française, Cooperation Suisse, Cooperazione Italiana allo Sviluppo, GIZ, UNESCO Japanese Funds in Trust).

La nostra Comunitat

#patrimonigencat