#JoEmQuedoACasa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

#JoEmQuedoACasa

Coneix algune de les iniciatives que s’han creat a les xarxes socials en l’àmbit del patrimoni cultural català durant aquests dies de confinament.

 

#REPTEARTACASA

Iniciativa europea, de Tussen Kunst & Quarantaine (#tussenkunstenquarantaine), a la que s’han unit alguns dels museus més importants del món. A Catalunya l’ha impulsat el Museu Nacional d’Art de Catalunya i s’hi ha sumat altres museus d’art catalans. Cal que naveguis per les col·leccions en línia dels museus, triïs una obra de la col·lecció, la recreïs a casa teva, et facis una foto i la comparteixis a les xarxes socials amb l’etiqueta #RepteArtACasa. Recorda etiquetar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (@museunacional) i el museu d’on sigui l’obra triada. També pots incloure l’etiqueta #artathomechallenge per amplificar la teva recreació al món.
 

#MUSEUMQUIZACASA

Diversos museus catalans et posen a prova amb el #MuseumQuizACasa.  Una edició virtual del concurs Museum Quiz, que té com a objectiu, proporcionar una alternativa cultural i de lleure durant el confinament. El concurs estarà actiu mentre duri el confinament social. El concurs consisteix a respondre preguntes de temes d’actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. Tens dues modalitats per participar, la familiar (de dilluns a divendres de 18h a 22h) i la d’adults (cada dissabte de 18h a 22h). 


#FIRSTMUSEUM

Sota aquesta etiqueta, el Museu de Guissona ha reptat als museus catalans amb una cadena nominacions. L’objectiu és mostrar una imatge del primer espai expositiu / museu (#firstmuseum) i nominar tres museus més. S’hi ha sumat molt museus catalans. No et perdis aquest recull d’imatges i, si ets museu, acceptes el repte? Recorda posar també l’etiqueta #museusacasa, impulsada per l’Associació de Museòlegs de Catalunya.


#DESPERTAAMBART

Cada matí, diversos museus comencen la seva activitat a les xarxes socials amb una obra de la seva col·lecció. Una manera ben diferent i positiva de començar el dia, descobrint les magnífiques col·leccions d’art que conserven i exposen els museus catalans. Despertar-se es convertirà en un dels millors moments del dia, t’ho assegurem. Segueix l’etiqueta #DespertaAmbArt.

 

#LAMEVAHISTÒRIA

Amb aquesta iniciativa, el Museu d’Història de Catalunya fa una crida als seus seguidors i seguidores d’Instagram a buscar l’objecte més antic que es tingui a casa i compartir la seva història amb l’etiqueta #LaMevaHistòria. La Història la fem les persones i la fem entre tots. Recorda etiquetar el Museu d’Història de Catalunya (@mhistoriacat) perquè puguin compartir la teva història amb tothom. 
 

#MACTRESORAMAGAT

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ens proposa un joc de pistes a Twitter per ajudar-lo a descobrir un tresor amagat que es troba a les seves col·leccions. Per fer-ho caldrà que segueixis diverses pistes que aniran donant al seu perfil de Twitter. Et retem a trobar el tresor que s’amaga rere el joc #MACtresoramagat.  


#ARXIVEMELMOMENT

Tot i el confinament per la pandèmia de la COVID-19, diversos arxius catalans proposen recuperar arxius i així salvaguardarem el patrimoni de molts ciutadans i ciutadanes d'arreu del país. Fan una crida a la ciutadania per recollir fotografies i vídeos per documentar aquest confinament social que viu la població. Busca l’etiqueta #ArxivemElMoment a les xarxes socials i informa’t.  
 

#CONEIXEULAHISTORIALOCAL

Amb aquesta etiqueta, diversos arxius comarcals com l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Arxiu Comarcal del Ripollès a Twitter, i l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre a Facebook, posen a prova els seus seguidors i les seves seguidores formulant preguntes diàries sobre la seva història i el fons que custodien. Segueix-los i participa-hi.
 
 

La nostra Comunitat

#patrimonigencat