Professionals | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Professionals

CERCADORS I RECURSOS GENERALS

El patrimoni cultural català és molt divers i, per a cadascuna de les seves especialitats, disposes d’un ampli ventall de recursos que et poden ajudar en la recerca:

 


JORNADES PROFESSIONALS

Pels professionals del patrimoni cultural i disciplines implicades, es posa al seu abast un seguit de jornades i conferències que es poden visionar a través de diverses llistes de reproducció al canal Youtube de Patrimoni.gencat i dels museus de la Generalitat de Catalunya.Jornada de Patrimoni Cultural
Jornades de debat i reflexió sobre el patrimoni cultural que organitza l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural per aprofundir, de la mà d’experts locals i internacionals, en el coneixement del patrimoni i la seva gestió.

 

Jornada Patrimoni & Digital. Tecnologia i storytelling al servei de la comunicació cultural
El 2019, el Museu Episcopal de Vic, amb la col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, va organitzar aquesta jornada amb l'objectiu de conèixer de primera mà experiències multimèdia, simulacions tridimensionals, visites virtuals o apps gamificades, la majoria basades en la narrativa o storytelling, que han donat una nova vida a espais patrimonials i objectes de museu, facilitant-ne el seu accés universal.

 

Jornades Patrimoni i Escola
Jornades organitzades en el marc de l’Acord Marc entre el Departament de Cultura i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per a la millora de la utilització pedagògica del patrimoni, i de l’accés i ús per part de la comunitat educativa.


CICLES DE CONFERÈNCIES

Tribuna d’Arqueologia
Cicle de conferències anual que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura amb l’objectiu de donar a conèixer novetats referents a les investigacions arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya així com altres foranies que siguin d’interès en relació a l’arqueologia catalana. Totes les conferències i altres recursos d’interès per l’arqueologia i la paleontologia, es posen a l’abast de tothom mitjançant la web de la Tribuna d’Arqueolgia. Us recomanem la darrera temporada 2019-2020:

 

 

Conferències i seminaris del Museu d'Arqueologia de Catalunya
El canal streaming del Museu d'Arqueologia de Catalunya ens permet retrobar-nos amb gran part de les conferències que han impartit destacats investigadors nacionals i internacionals. Una setantena de conferències i masterclasses que han tocat la gran diversitat de camps de treball de l'arqueologia. Des de l'estat de l'arqueologia A Amèrica del Nord o Àsia a l'arqueologia i l'alimentació:  

 


Converses virtuals: Els museus en temps de la Covid
En el marc del Dia Internacional dels Museus 2020, et vam proposar parar una estona i dedicar l'atenció a escoltar i reflexionat plegats a través de circ converses virtuals:


LECTURES

Revistes, butlletins i altres publicacions que es poden consultar en línia.

 


La nostra Comunitat

#patrimonigencat