Activitats

Canònica de Santa Maria de Vilabertran
Exposició: diàlegs. Pintura, música i patrimoni - intensitats - Nei Albertí i Àlex Pallí
Quan?

18/07/2020 - 20/09/2020

On?

Canònica de Santa Maria de Vilabertran

EXPOSICIÓ TEMPORAL
DIÀLEGS. PINTURA, MÚSICA I PATRIMONI
INTENSITATS

Artistes: Nei Albertí i Àlex Pallí

Del 18 de juliol al 20 de setembre de 2020

Diàlegs: pintura, música i patrimoni és un cicle estival que uneix tres puntals de la cultura: la pintura, la música i el patrimoni, a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran.

Des de fa 28 anys, en aquest espai, hi té lloc la Schubertíada, un festival internacional dedicat al món del lied romàntic i a la música de cambra.

Per sisè any consecutiu, s'hi realitza paral·lelament una exposició d'art contemporani a cura del Bòlit, Centre d'Art Contemporani Girona.

"Intensitats" recull en tres espais de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran les propostes dels artistes Nei Albertí i Àlex Pallí. Es tracta de dos artistes que tenen en comú el fet de viure i treballar a Sant Feliu de Guíxols -combinant el seu treball individual amb altres experiències creatives de caràcter col·lectiu-, la seva passió per l'art i que entenen la pràctica artística com una experiència vital fonamental. El 2009 van fundar, amb altres artistes, el col·lectiu Nubolâris, amb el qual intervenen activament en la creació i organització d'esdeveniments culturals.

18/07/2020 - 20/09/2020

NEI ALBERTÍ: "LLUERNA"

(Sant Feliu de Guíxols, 1975).

Nei Albertí és artista multidisciplinar format en gemmologia a Barcelona i en escultura, a l'Escola de la Ceràmica de la Bisbal i a l'Escola d'Art de Vic. Escultor d'origen, el seu treball va evolucionar plàsticament buscant la immediatesa, la fluïdesa en l'execució, deixant-se guiar pel moment, el subconscient, investigant la capacitat física dels materials, el color i la llum de les seves creacions.

Des del 2009, amb teles i fils com a nou material, reiventa el seu concepte d'escultura, portant-la a l'extrem de l'inamovible i entrant de ple en el món de la instal·lació, un mitjà que li permet explorar la tensió i el diàleg entre el ple i el buit, la realitat i l'imaginari, el mundà i l'irracional. Prenent el volum com a base, utilitza el so, la llum i el moviment en unes instal·lacions que són molt performatives, al mateix temps que experimenta en altres camps com són la música, el vídeo i el collage.

En el seu procés creatiu hi intervé l'atzar, l'inconscient, la sorpresa i la immediatesa, tant com la calma i l'equilibri, la reflexió i la intuició creativa. Les seves escultures es creen interactuant amb l'espai, dialogant amb la història dels llocs i evolucionant amb el temps gràcies a la necessitat d'exploració de l'artista i a la seva particular sensibilitat.

Nei Albertí ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives en espais d'art, fires internacionals i importants esdeveniments d'Europa: Cadaqués, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Madrid, Roma, Como, Istanbul, Dorts, Londres. La seva obra és present en col·leccions privades, museus i espais públics de Catalunya, Espanya, Itàlia, Anglaterra, EUA i Àfrica.

ÀLEX PALLÍ: "EL NIU DELS MONSTRES"

(Sant Feliu de Guíxols, 1972).

Àlex Pallí va estudiar pintura a l'Escola Massana de Barcelona. La seva pràctica artística es centra en la pintura i la creació multidisciplinar, com una extensió de la pintura mateixa.

Per Àlex Pallí la pintura és un espai de llibertat on troba el que considera essencial i indispensable. El seu treball és fruit d'una recerca cromàtica, expressiva i estètica, però per sobre de tot, és recerca i comunicació. Les seves pintures transmeten l'energia i la profunditat del treball d'introspecció fet en el moment d'alliberar els colors sobre la tela, com un acte de llenguatge on intervé l'experiència, el treball obstinat i l'ofici de l'artista que busca obstinadament respondre als estímuls creatius que l'impulsen.

Mirant les teles, els contrastos i la vitalitat dels colors, la repetició de formes similars, les seqüències dels motius o del pixelat, ens obliguen a observar més enllà i més endins de la pintura fins a trobar les seves diverses capes, on la llum és essencial, per apreciar els singulars detalls i l'envolvent magnitud de la proposta estètica.

Sensible als efectes que els espais exerceixen sobre la seva obra, Àlex Pallí sovint combina la pintura amb els recursos audiovisuals amb l'objectiu de donar més profunditat i llum a una obra que ja per ella mateixa és desbordant i invasiva, i tanmateix, captivadora.

Des del 1994 Àlex Pallí ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives tant en l'àmbit nacional com en l'internacional. L'any 2003 fou escollit per a l'exposició "4 talents catalans a París" (Maison de la Catalogne, París) i ha participat en importants fires internacionals d'art contemporani.

Logo

© Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural