Activitats

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Visita general al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Quan?

Tot l'any

On?

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes

Preu
3 € per persona, gratuït per a menors de 8 anys

El conjunt monumental reuneix tres elements que representen els puntals de la societat feudal: les persones que resen, al monestir de Sant Pere de Rodes; els qui produeixen, al poblat de Santa Creu, i els qui lluiten, al castell de Verdera.

El centre del conjunt és el monestir de Sant Pere, que va esdevenir el monestir més important del comtat d’Empúries tant pel paper rellevant dels seus abats com pel fet de ser un centre de pelegrinatge destacat per les relíquies que custodiava.

L’element més remarcable del conjunt és l’església del monestir, que, per la seva originalitat i antiguitat, és una peça excepcional dins del romànic català. Construïda entre els segles X i XI per acollir les persones que hi pelegrinaven, permet copsar l’esplendor que va viure el monestir. La construcció destaca per la seva gran alçària, que li proporciona un original sistema de pilars i dobles columnes, i per la riquesa ornamental present en els capitells i en la quasi desapareguda portalada, obra del mestre de Cabestany.

Visita guiada pel monument per descobrir-ne la història, conèixer com hi vivien els monjos i descobrir, entre altres coses, el romànic present en la seva arquitectura, escultura i pintura.

Tot l'any

Durada: 1 h

Preu: 3 € per persona, gratuït per a menors de 8 anys (no inclou l’entrada al monument)

Calendari: visita concertada

Tipus d’activitat: visita guiada

Logo

© Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural