tancar

El 2018 celebrem l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per descobrir la riquesa i diversitat del nostre patrimoni. Monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius. Tot un món per descobrir!

+info

Patrocinadors

Vols ser mecenes del patrimoni?

El patrimoni català necessita el suport d’entitats, empreses i persones que s’hi vulguin implicar. Amb la seva ajuda serà possible incrementar les tasques d’investigació, conservació, restauració o exhibició del nostre patrimoni perquè en pugui gaudir tota la societat.

Si estàs interessat en col·laborar en algun projecte patrimonial, contacta amb nosaltres i converteix-te en patrocinador.

Coneix algunes de les iniciatives que ja s’han posat en marxa.

 

Recuperar l’essència medieval a través del Programa Romànic Obert

El 8 de gener del 2009, la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social "la Caixa" van signar un acord de col·laboració per al desenvolupament del Programa “Romànic Obert”. Durant més de cinc anys s’han rehabilitat 77 monuments i elements del patrimoni romànic català i també s’han fet accions de difusió i posada en valor com l’exposició itinerant Temps de Romànic i la creació d’una pàgina web.

L’Obra Social “la Caixa” ha invertit en el Programa Romànic Obert 18,2 milions d’euros.


El Programa Cellers Cooperatius i la reivindicació del passat agrícola

La Generalitat de Catalunya i l'Obra Social "la Caixa" van signar un segon acord el 15 de gener del 2009 per tirar endavant el Programa Cellers Cooperatius. Consistia en restaurar i millorar 8 cellers modernistes/noucentistes d’interès arquitectònic i artístic. La rehabilitació també anava acompanyada d’una exposició i de presència digital per difondre la importància del cooperativisme.

La inversió d’Obra Social “la Caixa” en el Programa Cellers Cooperatius ha estat de 3,6 milions d’euros.

 

Patrimoni en Acció, un relat actual modern i transparent del Patrimoni

El Departament de Cultura  i la Fundació Bancària "la Caixa" han presentat el programa Patrimoni en Acció, una nova aposta d'ambdues institucions per posar en valor alguns dels monuments més valuosos del patrimoni català.
 
El programa està destinat a fomentar l’ús i el coneixement del patrimoni cultural català i a oferir a tots els ciutadans una forma diferent de veure´l i viure´l mitjançant l’acció directa de rehabilitació, restauració i millora dels serveis en els principals conjunts monumentals catalans.
 
En una primera fase s'actuarà en sis recursos patrimonials de primer ordre: la ciutat ibèrica d'Ullastret, la ciutat grega i romana d'Empúries, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el Castell de Miravet, la Cartoixa d'Escaladei i el Monestir de Vallbona de les Monges.
L'Obra Social “la Caixa” assumeix el cost econòmic del programa, amb una inversió prevista d'1,9 milions d'euros. Per la seva part el Departament de Cultura assumirà els treballs tècnics.