Accés al contingut Accés al menú de la secció
impacte estatic
Inici  > pat.bits  > reportatges  > Jornades Europees del Patrimoni 2011
 
Jornades Europees del Patrimoni
 
imatge: JEP 2014
imatge: JEP
En edicions anteriors, les activitats han estat àmpliament seguides
 

Més de 370 activitats per tot Catalunya!

 
 
1. Patrimoni a prop de casa

Les Jornades Europees del Patrimoni arriben aquest any a Catalunya més vives que mai. El cap de setmana del 26, 27 i 28 de setembre, municipis de tot el territori mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena.

Més de 370 activitats

imatge: JEP

Exposicions, conferències, jornades de portes obertes, visites guiades, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia. Durant 3 dies, 237 municipis de tot Catalunya ofereixen més de 370 activitats de tot tipus. Diferents formes d’apropar-nos a la riquesa patrimonial del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.

Ja podeu consultar el programa d'activitats. A més, qualsevol novetat relacionada amb les JEP (altes i baixes d'última hora, canvis d'horaris, informació complementària, etc.) la trobareu a la nostra pàgina de Facebook.

En el marc de les jornades, el conseller de Cultura presentarà l’Informe estratègic del sector del patrimoni a Catalunya: mapa i diagnòstic, al Palau Moja, el dia 25 de setembre a les 11 del matí.

Europa, una riquesa cultural comuna

El Consell d'Europa va crear les Jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen anualment activitats durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Catalunya s’hi va adherir des de la primera edició.

Ajuntaments, entitats i agrupacions culturals locals d'arreu d'Europa són els encarregats d'organitzar les activitats amb un clar objectiu: facilitar els recursos necessaris per descobrir i viure el patrimoni cultural, concebut com un bé comú tant a nivell local com a nivell europeu.

Aquesta iniciativa a Catalunya s'organitza per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport de:

Associació Catalana de Municipis
Federació de Municipis de Catalunya
Institut Ramon Muntaner