Programa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Programa

9.30 h | ACREDITACIONS
 

9.45 h | BENVINGUDA
A càrrec de Josep M. Riba, director del MEV, i Josep Manuel Rueda, director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
 
10.00 h. DEL 3D A LES EXPERIÈNCIES IMMERSIVES.
Un repàs a les noves formes d'endinsar-se en el patrimoni a partir de l’experiència de l’ACdPC i dels projectes internacionals més innovadors.
A càrrec d’Albert Sierra, Àrea de Programes Públics de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.
 

10.45 h | PAUSA CAFÈ


PRESENTACIÓ DE CASOS

11.15 h | LA CATEDRAL ROMÀNICA DE VIC, UN GRAN PROJECTE D'OLIBA "EN RECONSTRUCCIÓ"
Després de més de dos anys d'intens treball científic i gràcies a un acord entre el Museu Episcopal de Vic i la Farinera Centre d’Arts Visuals de Vic, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya, s’ha dut a terme la reconstrucció 3D de les dues esglésies que tenia el conjunt catedralici d’Oliba: Sant Pere i Santa Maria «la Rodona». Projecte amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.
Presentat per Marc Sureda i Carme Comas (MEV), Miquel Bigas i Lluís Giménez (La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic).
 
12.15 h | MUSEOGRAFIA IMMERSIVA AL REIAL MONESTIR DE VALLBONA DE LES MONGES. PROJECTE "SANTA MARIA DE VALLBONA, EL MONAQUISME FEMENÍ"
Una introducció a la manera de viure de les monges del monestir que integra en un espai històric metodologies molt diverses: objectes originals, recreacions físiques, projeccions multimèdia i storytelling. Projecte amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” dins el programa “Patrimoni en Acció”.
Presentat per Marina Miquel, responsable de l’Àrea de Monuments i jaciments de l’ACdPC, i Eudald Tomasa, director de Transversal.
 
12.45 h. | JUGUEM A FET I AMAGAR AMB EL BESTIARI DEL MUSEU! 
El Museu d’Art de Girona ofereix una visita de Realitat Augmentada per al públic familiar; una cacera d’animals fantàstics per la seva col·lecció acompanyats per la Lleona de Girona que anirà donant pistes per descobrir els diferents animals. Projecte conjunt del Museu d’Art de Girona i l’empresa Visyon.
Presentat per Carme Clusellas, directora del Museu d’Art de Girona, i Xavier Conesa de Visyon.
 
13.15 h | MAS MIRÓ DE MONTROIG I UNA AUDIOGUIA DIFERENT
Al Mas Miró, l’audioguia depassa els murs de la casa-museu i gràcies a un sistema de streaming ens acompanya pels indrets que configuren la relació entre el territori i el pintor i que van esdevenir el seu paisatge emocional.
Presentat per Elena Juncosa, directora del Mas Miró.
 
13.45 h | L'ILLA DELS TRESORS
Una exploració a l’illa de Mallorca a través d’una app que ens mostra en el seu mapa les llegendes que anirem descobrint en un recorregut ple de jocs.
Presentat per Carme Castells directora de la Fundació Mallorca Literària, i Quim Garreta cofundador de Cubus Games.
 

14.15 h | PAUSA DINAR (dinar lliure als restaurants de l’entorn del Museu)
 

16.00 – 18.30 h | ESPAI PATRIMONI DIGITAL I VISITES A L'EXPOSICIÓ "OLIBA EPISCOPUS" I A LA CATEDRAL DE VIC
 
Hi haurà dues opcions simultànies:

  • Espai Patrimoni digital de descoberta de diferents recursos tecnològics (realitat augmentada, realitat virtual, experiències multimèdia, etc). Participen les empreses presents en les ponències del matí.
  • Visites guiades a l’exposició Oliba episcopus i a la Catedral de Vic d’una hora de durada a les 16 h i 17.15 h.
Els visitants podran fer primer la visita guiada i després anar a l’espai Patrimoni digital o viceversa.


DESCARREGA EL PROGRAMA

La nostra Comunitat

#patrimonigencat