Dia Internacional dels Museus

18 de maig

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Un dia de l'any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els seus visitants, de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Un museu per a cada dia


A Catalunya comptem amb 112 museus que es tradueixen, sumats a les seves extensions, en 227 equipaments museístics i 396 col·leccions obertes al públic i de temàtica molt diversa. Museus d'art, d'arqueologia i d'història, d'autor, d'etnologia, de paleontologia, de ceràmica, de zoologia, de cinema, de disseny... Un museu diferent perquè cada dia de l'any grans i petits descobreixin, aprenguin i gaudeixin de la història, la cultura i el coneixement, tot connectant amb les seves inquietuds i emocions. Quin és el teu? 


Una agenda en línia


Des de patrimoni.gencat hem construït un espai dedicat al Dia Internacional dels Museus perquè tinguis al teu abast, sigui a través de l'ordinador o a través d'un dispositiu mòbil, la programació completa del DIM 2017.

Museus del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Els Museus del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han preparat activitats per a que els coneguis en tots els sentits. Podràs gaudir, més enllà de les jornades de portes obertes, de concerts amb maridatges de vi, visites guiades, tallers per a experimentar l'art rupestre o el cinema... 

Veure activitats

Museus de Girona

Els museus de Girona proposen activitats per a tots els públics. Una visita guiada nocturna a l'Ecomuseu-Farinera? Un taller familiar per crear vaixells sostenibles? Concert i espectacles de música? Sant Pere de Galligants, per exemple, rebrà la visita dels Beatles de la mà del guitarrista Tom Torné. 

Veure activitats

Museus de Lleida

Els Museus de les Terres de Lleida i Aran celebren el DIM amb la campanya conjunta "Conflictes bèl·lics i migracions. Memòries ferides i reconciliació". Podràs entrar gratuïtament a tots els equipaments que exposaran, cadascun d'ells, objectes vinculats a conflictes bèl·lics.

Veure activitats

Museus de Barcelona

Als museus de la província de Barcelona podràs gaudir d'un munt d'activitats. Què et sembla una passejada nocturna per les voltes del mNACTEC, a Terrassa? O assistir a la gravació en directe d'un programa de Ràdio Mataró al museu de la ciutat? També podràs conèixer la relació del vi i el món ibèric al poblat de Ca n'Oliver.

Veure activitats